Lørdagens kamp var Zuccarellos 684. kamp i grunnserien i NHL, og han står nå 162 mål og 339 assists i løpet av de kampene – totalt 501 målpoeng. Zuccarello har i tillegg 84 kamper i NHL-sluttspillet, hvor han står med 46 målpoeng.

Til tross for de to målgivende pasningene til «Zucca» og at Wild i den tredje perioden hentet inn 1–4 til 5–5, ble det tap etter spilleforlengelse for Zuccarello og Wild.

De to målgivende pasningene gjør at han nå står med 52 assists denne sesongen, to mer enn den tidligere klubbrekorden til Pierre-Marc Bouchard 2007/08-sesongen, som «Zucca» tangerte tidligere i april.

– Akkurat nå betyr det ikke mye, så lenge du ikke får seieren. Jeg tenker ikke på det akkurat nå, sier Zuccarello på pressekonferansen etter kampen om milepælen og klubbrekorden.

Trolig vil det også bli mange møter mellom Wild og Blues den neste tiden. Slik det ligger an, vil de to møte hverandre i første runde i sluttspillet.

Nordmannen fikk debuten sin i NHL lille julaften i 2010, og har siden blitt en publikumsyndling i både New York Rangers, hvor han spilte frem til april 2019, og i Minnesota Wild, hvor han har vært de siste tre sesongene. Nordmannen var også kort innom Dallas Stars på slutten av 2018/19-sesongen.

Før 2021/22-sesongen var 2015/16-sesongen den sesongen hvor nordmannen hadde fått flest målpoeng med totalt 61 målpoeng (26 mål og 35 assists) på 81 kamper.

I rekke med Ryan Hartman og Kirill Kaprizov har Zuccarello denne sesongen hatt sin beste sesong poengmessig, og står nå med hele 52 assists og 22 mål på 66 kamper, totalt 74 målpoeng, en klar bestenotering.

Først så det ut til at Zuccarello nådde 500 målpoeng etter at han fikk kriget pucken videre til Kaprizov, som i tur fikk pucken videre til målscorer Hartman da Wild utlignet til 1–1 tidlig i den andre perioden.

Nordmannen fikk opprinnelig kreditert en målgivende pasning på målet, men den ble senere strøket. Dermed var det Wilds andre mål for kvelden som skulle vise seg å bli målpoeng nummer 500 for «Zucca», da han satte opp Ryan Hartman, hvis skudd gikk via Blues-spiller Marco Scandella og i mål.

Fem minutter før slutt i den tredje perioden var Zuccarello igjen helt sentral, da han vant pucken oppe i offensiv sone og serverte Kaprizov foran mål, som utlignet til 5–5.

Zuccarello har nå klubbrekorden alene for flest assists, men det er ikke sikkert at han vil beholde den hele veien ut sesongen.

Kaprizov jager like bak ham, og står selv med 50 assists denne sesongen. Dermed kan det bli en kamp mellom de to rekkekameratene om klubbrekorden for flest assists i løpet av sesongens siste kamper. Kaprizov har nå hele 93 målpoeng denne sesongen, også det en ny klubbrekord for Wild. Kaprizovs 43 mål i løpet av en sesong er også en klubbrekord i Wild.

Minnesota Wild ble etablert i 1997, men startet ikke å spille i NHL før år 2000.

For Minnesota Wild gjenstår det åtte kamper av grunnserien før sluttspillet etter lørdagens kamp.

Rettelse: I en tidligere utgave av saken sto det at Zuccarello hadde en assist på det første målet. Den ble senere strøket. Saken ble rettet 23.39.