Etter syv strake seire åpnet franskmennene Nations League med tap for Danmark på hjemmebane tross scoring av Benzema. Etter uavgjort 1–1 mot Kroatia reddet en sen utligning fra Mbappé 1–1 mot Østerrike fredag.

– Åndeløst, skriver sportsavisen L’Equipe etter tapet og mener spissene var en stor del av problemet:

– Angriperne Karim Benzema og Kylian Mbappé så ut til å mangle kraft.

Allerede etter tre minutter kom de franske verdensmesterne i problemer mot laget de slo i VM-finalen for fire år siden.

Frankrike-stopper Ibrahima Konaté var borti hælen til Kroatia-spiss Ante Budimir. Etter en VAR-sjekk var det klart for Modric fra straffemerket.

Milan-keeper Mike Maignan har reddet 11 av 39 straffer som klubbspiller, men fikk bare hånden på avslutningen til 36-åringen fra Real Madrid, som denne sesongen vant klubbens 14. seier i Champions League sammen med Benzema.

Modric kunne juble for sitt 22. mål på 152 landskamper for Kroatia.

STRAFFET FRANKRIKE: Luka Modric jubler for straffescoringen sammen med Mario Pasalic (til venstre) og Josip Brekalo. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Ved pause kastet Didier Deschamps inn både Aurélien Tchouameni og Benjamin Pavard på Stade de France. Frankrike presset på, men klarte ikke å skape de store sjansene.

Faktisk var det Frankrike-keeper Maignan som måtte dra opp en god redning fra Kroatia-innbytter Lovro Majer. 10 minutter før slutt ble også Antoine Griezmann kastet inn.

Frankrike var nær i siste minutt av overtiden, men måtte igjen se seg slått på hjemmebane.

PÅ TOPP: Jonas Wind (til høyre) gratuleres med etter å ha gitt Danmark 1–0. Foto: CLAUS BECH / Reuters

Danmark tapte 0–1 for kroatene i Parken fredag, men kom seg opp på hesten igjen mot Østerrike. Jonas Wind ga Danmark ledelsen midt i 1. omgang og assisterte etterpå Andreas Olsens 2–0-scoring.

Christian Eriksen ble spart fra start, men kom inn et kvarter før slutt til rungende applaus i København. Han var nær ved å havne på scoringslisten, men skuddet endte i stangen.

Dermed leder Danmark Nation League-puljen etter de fire juni-kampene. Kroatia ligger to poeng bak.

På Island hadde hjemmelaget sjansen til å gå til topps i sin gruppe. Jon Dagur Thorsteinsson og Thorir Johann Helgason ga islendingene ledelsen to ganger mot Israel i Reykjavik. Men et selvmål og Daniel Gretarsson og en utligning fra Dor Peretz fa 2–2. Dermed topper Israel gruppen som bare består av tre lag etter at Russland ble nektet deltagelse i Nations League.