Europa-eventyret sluttet torsdag kveld tross en sterk 2-1-seier mot Granada i Budapest. Direktør Ole Erik Stavrum var både skuffet og stolt på veien hjem til Molde.

– Jeg synes vi var solide. VI førte kampen og viste at vi kan spille mot internasjonal motstand på dette nivået. Dette var et godt La Liga-lag, og jeg synes vi var kjempegode. Det var små marginer som ødela, og den første kampen ødela mest. Jeg tenker det er sunt at vi sitter i middag etter seieren og er skuffet. Det var en oppriktig skuffelse over at vi røk ut, der spillerne nesten var litt lei seg. Det synes jeg er kult. Vi har kommet på et nivå der vi er sure når vi ikke kommer til en kvartfinale i Europa League. Det liker jeg, sier Stavrum til Rbnett.

Landet på Vigra fredag

Fredag ettermiddag landet MFK-troppen på Vigra, og på kvelden er gjengen endelig hjemme i Molde. Klubbens charterfly til Spania gikk fra Årø søndag 14. februar. Nå venter en rolig periode for alle som har vært med på utenlandsoppholdet.

- Siden dette er definert som en nødvendig jobbreise, kan vi gjennomføre karantenetida hjemme. Med koronatesting varer karantenen i sju døgn, det vil i praksis si åtte dager. I denne perioden kan ingen møtes på stadion eller på trening. Spillerne skal følge vanlige karanteneregler som alle andre innreisende til Norge. De kan gå tur eller springe i skogen med to meters avstand til andre. De som bor alene, kan gjøre nødvendige ærend på butikken eller apoteket, sier direktør Ole Erik Stavrum.

Direktør Ole Erik Stavrum var både stolt og skuffet på vei hjem fra Ungarn fredag. Foto: PER LIANES, MOLDE FK

Ei uke fri

Spillerne får ei uke fri der de skal følge et individuelt treningsprogram. Alle skal gjennom to obligatoriske koronatester.

– Første fellestrening på stadion blir neste mandag. Det tar på både fysisk og psykisk å leve så tett på hverandre i fem uker. Det er sunt med en pause nå der spillerne slipper å se hverandre. Jeg tror det er lurt både for hode, kropp og sjel. De trenger litt tid for å ta seg inn igjen, nullstille og samle overskudd. Så starter vi en ny oppkjøring fram mot seriestart.

– Når blir det, tror du? Forventer dere flere utsettelser?

– Vi forholder oss til det som til enhver tid er terminlista, og da skal vi spille kamp 2. mai. Det er den datoen vi jobber mot, så får vi eventuelt tilpasse oss hvis det skjer noe. Det er viktig for oss at vi planlegger og forbereder oss inn mot denne kampdatoen, sier Ole Erik Stavrum.

Møter Kristiansund og Lillestrøm

Molde skal møte Kristiansund 17./18. april og spille generalprøve mot Lillestrøm 24./25. april. Før utsettelsene var begge disse treningskampene satt opp på Aker stadion. Dag og tidspunkt er foreløpig ikke spikret.

Seriestarten der Molde skal spille borte mot Vålerenga er inntil videre terminfestet til 2. mai. Det er usikkert om dette lar seg gjennomføre dersom restriksjonene mot trening og treningskamper fortsetter.