– I fjor rykket jeg opp med Sandefjord, og i år med KRS. Dette er stort for meg, konstaterer trener Gunnar Pettersen.

Men når KRS nå har rykket opp, og skal bli et stabilt eliteserielag, må de klare seg uten den erfarne treneren – selv om han aller helst hadde ønsket å fortsette.

Problemet er at han er bosatt i Sandefjord, og hadde en avtale med klubben om å delta på tre treninger i uka.

Ønsket å fortsette

– Jeg var åpen for å fortsette ved opprykk, men da måtte jeg ha flyttet ned hit og fikk i tillegg ei smørbrødliste med hva jeg måtte gjøre. Med samboer i ny jobb på videregående skole hadde jeg ikke mulighet til å flytte. Jeg ønsket å fortsette under samme forutsetninger som i dag, og det ønsket ikke KRS, sier Pettersen.

– Gunnar er en kvalitetstrener, og skaffe en ny som er like god er ikke lett. Men vi har vært klare på at uansett opprykk eller ikke så ønsket vi en trener som kan være til stede hele tiden, og at han også skulle være en del av markedsarbeidet. Når vi også vet at Gunnar er ekspertkommentator på Viasat, og er mye borte i den forbindelse, var det en konstellasjon vi ikke ønsket, sier sportslig leder Tore B. Johannessen.

Pettersen på sin side mener det er et sjansespill å satse på ny trener som nyopprykket.

– Overrasket over kravene

– Nå må klubben bytte trener for tredje gang på fire år. De må begynne på nytt igjen med ny filosofi og nye systemer, og treneren må bli kjent med spillerne – nå som de skal opp på et høyere nivå. Det er en utfordring, mener Pettersen

– Det er klart det er et sjansespill, men det er vi villige til å ta. Når vi nå leter etter ny trener leter vi etter en som er nytenkende samtidig som han kan videreføre basisen som Gunnar har lagt, sier Tore B. Johannessen – som røper at klubben har en konkret trener i tankene, uten å ville røpe hvem.

Gunnar Pettersen er innforstått med at han i fjor vår takket ja til ettårskontrakt uten klausuler, og mener prosessen har vært ryddig.

– Jeg må bare akseptere valget det har tatt. Men jeg var litt overrasket over kravene de stilte. Jeg synes det har fungert bra denne sesongen, sier Pettersen.