Først var det brasilianske Dentinho som utnyttet en forsvarstabbe i Real Madrids bakre rekker – og satte inn 1–0-målet forbi Thibaut Courtois.

Real Madrid gjorde tre bytter et snaut kvarter før full tid. Karim Benzema, Martin Ødegaard og Rodrygo ble tatt av og erstattet av Mariano Diaz, Isco og Vinicius junior.

Men det var en annen innbytter som satte sitt preg på kampen. Israelske Manor Solomon forserte fremover i banen og hamret inn 2–0 for ukrainerne.

Og nå er også Zinedine Zidane under press.

– Jeg trekker meg ikke, sier franskmannen etter kampen, ifølge spanske medier.

LUE: Zinedine Zidane frøs i det minste ikke på ørene i Kiev. Foto: Sergey Dolzhenko / EPA

Senere på kvelden fikk Real Madrid imidlertid hjelp av Inter. Italienerne måtte vinne sine to siste kamper for å ha et håp om å ta seg videre fra gruppen.

Matteo Darmian og Romelu Lukaku (2) sørget for at Inter vant 3–2 borte mot Borussia Mönchengladbach.

– Vi visste at vi trengte en seier her, sier Lukaku, som samtidig sier at han ikke visste om resultatet i den andre kampen.

Nå er det helt åpent i gruppe B, hvor alle lagene har mulighet til å gå videre. Inter er avhengige av at det ikke ender uavgjort mellom Real Madrid og Gladbach, samtidig som de selv slår Sjakhtar.

Ellers har de øvrige skjebnen i egne hender.

I Kiev var Martin Ødegaard aktiv før pause og var nære å notere seg for en assist, men Anatolij Trubin reddet forsøket fra Marco Asensio. Da hadde sistnevnte allerede hatt en ball i stolpen.

Grafikk: www.sofascore.com

Etter pause ble både Ødegaard og Real Madrid mindre og mindre dominerende. Sjakhtar Donetsk rystet Real Madrid da de ledet 3–0 til pause på Alfredo Di Stéfano Stadium, en kamp de til slutt vant 3–2.

Tirsdag kveld klarte de altså å ta skalpen på Real Madrid for andre gang denne høsten.

Tidligere har CSKA Moskva (2018/19), Juventus (2008/09), Bayern München (1999/00) og Ajax (1995/96) klart det samme mot Real Madrid.

Det spanske hovedstadslaget har nå én seier, én uavgjort og tre tap på de fem siste kampene.