Vinneren av prisen, som deles ut på bakgrunn av prestasjonene i 2018/19-sesongen, ble kåret i forbindelse med at gruppespillet i mesterligaen ble trukket i Monaco.

Hegerberg vant prisen for 2015/16-sesongen, men som i fjor måtte hun denne gangen se seg slått. Engelske Lucy Bronze, som er lagvenninne med den norske stjernen i Lyon, gikk seirende ut.

For ett år siden ble Hegerberg nummer to bak den danske Wolfsburg-stjernen Pernille Harder.

Matchvinner i mesterligafinalen

Hegerberg kan se tilbake på et fantastisk år på fotballbanen og var pekt på som favoritt til å stikke av med utmerkelsen. I mai scoret 24-åringen hat trick i løpet av én omgang da Lyon slo Barcelona 4–1 i mesterligafinalen. Det var hennes fjerde mesterligatittel med den franske storklubben.

I desember ble hun den første kvinnen til å vinne den gjeve prisen Ballon d'Or. Det var første gang at Gullballen ble delt ut på kvinnesiden.

UEFA-prisen er ikke den eneste Hegerberg er nominert til i disse dager. Sammen med Caroline Graham Hansen er hun blant tolv nominerte til FIFA-kåringen av verdens beste fotballspiller. Der utropes vinneren 23. september i Milano.

Graham nummer åtte

Fra tidligere er det kjent at Caroline Graham Hansen endte på 8.-plass i kampen om UEFA-prisen som ble utdelt torsdag. Graham Hansen tilbrakte forrige sesong i Wolfsburg, men har nå meldt overgang til spanske Barcelona.

UEFA-prisen ble opprettet i 2013.

Ada Hegerberg har de siste årene takket nei til landslagsspill for Norge. Hun deltok dermed ikke i VM-sluttspillet i Frankrike sist sommer.