Kongsvinger - Sogndal 1–0

Edvard Skagestad sin 1-0-scoring i første omgang ble avgjørende da Kongsinger tok seg videre i eliteseriekvalifiseringen lørdag kveld.

Det tradisjonelt sterke hjemmelaget kom ut med høyt press og satte tempo på kampen umiddelbart, og det tok ikke mange minuttene før ballen lå bak gjestenes keeper Mathias Dyngeland.

Etter 17 minutter fant svenske Simon Marklund midtstopper Edvard Skagestad med et delikat innlegg med utsiden av høyrefoten. Inne i feltet stod Skagestad igjen etter en corner og headet ballen kontant inn til 1-0.

Det ble også kampens eneste mål, noe som betyr at Kongsvinger er videre i kvalifiseringen til Eliteserien. Skal de ta seg hele veien til det øverste nivået i norsk fotball, må KFUM Oslo og Start, henholdsvis fjerde- og tredjeplasserte i 1.divisjon, slås på bortebane. Deretter venter et eliteserielag.

– Vi gjorde det bra med å sette press på dem fra start. Intensiteten bidro til at vi fikk 1-0, og i andre omgang hadde vi god kontroll, sa KIL-trener Vitor Gazimba til Eurosport etter kampen.

Sogndal kom mer inn i kampen etter scoringen, men da Sixten Jensen ikke fant det rette alternativet alene med keeper Ali Ahamada etter 25 minutter, og Dyngeland stod i veien for en stor Kongsvinger-sjanse i det 34 minutt, ble det med ett mål i første omgang.

I andre omgang var gjestende det førende laget, men en bunnsolid Ahamada ryddet opp i det som var av muligheter.