Norge møter Spania i kvartfinalen og skal eventuelt opp mot vinneren av Danmark-Ungarn i semifinalen fredag.

IHF (International Handball Federation) bekrefter tirsdag formiddag at dersom Norge skulle komme seg til en semifinale, vil den bli spilt i Gdansk- sett at Sverige også går til semifinale. Hvis Sverige blir slått ut av Egypt, flyttes derimot Norges eventuelle semifinale til Stockholm, det opplyser IHF på deres hjemmeside.

Før dagens bekreftelse fra IHF, var det få som hadde oversikt over hvilke arena de potensielt skulle spille på. Det stusset flere over.

– Det høres rart ut. Litt spesielt, sier Christian O’Sullivan til VG etter seieren over Tyskland. Kapteinen følges opp av visekapteinen.

– Håpløst opplegg. Men vi får ikke gjort så mye med det. Nå møter vi Spania. Så får vi se hvor vi spiller, sier Kristian Bjørnsen.

– Spesielt for supportere så virker ikke dette som den mest smidige løsningen i verdenshistorien, sier landslagssjef Jonas Wille.

En semifinale skal spilles i Stockholm og en Gdansk. Sverige skal uansett spille Stockholm, men om svenskene taper sin kvartfinale onsdag er det helt åpent hvilke av de to spillestedene som skal ha hvilken semifinale.

Sverige er klare favoritter mot Egypt. Med seier over Spania blir Norge værende i Gdansk ved Østersjøen. En semifinale mot forhåndsfavoritt Danmark er sannsynlig.

– Det optimale hadde vært å vite alt fra A til Å. Men det blir som det blir. Så skal vi lage et så godt praktisk opplegg for den ruten det blir, sier landslagssjef Jonas Wille.

Han engasjerer seg minst mulig i saken. Wille har nok med å forberede Norge til en ny VM-kvartfinale mot Spania. For to år siden ble et solid tap 31–26 for spanjolene i nettopp kvartfinalen.

TAR DET ROLIG: Jonas Wille lar seg ikke hisse opp av et usikkert VM-oppsett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Før onsdagens batalje ved Østersjøen har Spania fått en dag mer hvile enn Norge. Søndag tapte de sin første kamp i VM: 28–26 for Frankrike.

– Jeg kommer aldri til skylde på det om vi ryker ut, sier Jonas Wille.

Han smilte bredt etter seieren over Tyskland. Norge fikk hvilt spillere i deler av kampen samtidig som Norge vant sin sjette strake seier i VM.

Det gikk rett og slett helt etter oppskriften.

– Planen var at begge kantspillerne og keeperne skulle bytte til pause. De aller fleste spilte sånn cirka fifty-fifty i dag, sier ha fornøyd og skryter av spillernes moral mot slutten av den dramatiske gruppefinalen.

Nå venter en reisedag for Norge. De flyr til Gdansk tirsdag formiddag.

– Mat og søvn blir viktig for oss. Vi skal dra relativt tidlig, men har lagt opp til at spillerne kan sove 3–4 timer før vi begynner å mase om taktikk og sånn, sier Jonas Wille.

PS: Kvartfinalen mot Spania onsdag spilles 18.00 og sendes på TV 3 og Viaplay.