Maryna Arzamasava har testet positivt på det forbudte stoffet ligandrol. Maryna Arzamasava har testet positivt på det forbudte stoffet ligandrol. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix

Verdensmester tatt for doping

Hviterusseren Maryna Arzamasava, verdensmester på 800 meter i 2015, er midlertidig suspendert som følge av en positiv dopingprøve.

Det opplyser Friidrettens integritetsenhet (AIU) via Twitter.

Arzamasava har testet positivt for stoffet LGD-4033, også kjent som ligandrol. Stoffet har lignende egenskaper som anabole steroider, men har færre bivirkninger og er derfor populært blant kroppsbyggere, skriver nyhetsbyrået AP.

Arzamasava overrasket da hun nedkjempet tittelholder Eunice Sum og løp inn til VM-gull på 800-meteren i Moskva i 2015. Hun tok også EM-gull på distansen året før, i tillegg til EM-bronse i Helsinki 2012.

I OL i Rio i 2016 måtte hun derimot nøye seg med 7.-plass. Hun er datter av en annen mellomdistanseløper, Ravilya Agletdinova, som vant EM-gull på 1500 meter i 1986.

AIU presiserer at Arzamasava ennå ikke er kjent skyldig selv om hun er midlertidig suspendert. Hun kan uansett ikke delta i det kommende verdensmesterskapet i Qatar.