Sandvolleyballspillerne Anders Mol (bildet) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Sandvolleyballspillerne Anders Mol (bildet) og Christian Sørum er klar for semifinale i EM. Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

Mol og Sørum fortsetter å herje. Duoen er klar for EM-semifinale.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant lørdag to strake sett mot sine tyske motstandere og tok seg til semifinale i EM i Moskva.

I kvartfinalen ventet Julius Thole og Clemens Wickler, den tyske duoen som slo Mol og Sørum i VM-semifinalen i sommer. Lørdag var det tid for revansje.

I EM-kvartfinalen vant den norske superduoen to strake sett.

– Det var deilig å få revansje på tyskerne etter VM, sier Christian Sørum til Norges Volleyballforbund etter at semifinalebilletten var sikret.

Lagene fulgte hverandre til 8-8 i det første settet. Da skaffet Mol og Sørum seg sakte, men sikkert den luken de trengte for å dra settet i land. Ledelsen på 12-9 skulle vise seg å være avgjørende for settet.

Tyskerne var på det nærmeste ett poeng bak nordmennene etter dette, men klarte aldri hente nok poeng til å stjele settet fra Mol og Sørum. Settet endte 21-17.

Lite feil

Også i det andre settet fulgte tyskerne de norske gutta i starten, men Mol og Sørum fikk igjen luka de trengte for å kontrollere settet, og dermed kampen, inn. De norske gutta vant settet 21–15.

I semifinalen venter Piotr Kantor og Bartosz Losiak fra Polen.

– Det blir en veldig tøff kamp, men vi ser fram til det, sier Mol.

Semifinale og finale spilles søndag.

Regjerende mestre

Mol og Sørum er regjerende europamestre og favoritter til å vinne EM nok en gang.

Den norske duoen har herjet i verdensserien denne sesongen. Mol og Sørum har tre turneringsseire på rad og er rangert som verdens beste par. Nylig vant de sin tiende seier i verdensserien (femstjernersturnering i Wien).

Tidligere i EM har de vunnet 21-14, 20-22, 15–12 over Alexander Huber/Christoph Dressler fra Østerrike, 21-13, 21–7 over russerne Ruslan Bykanov og Valerij Samodaj og 21-14, 26–24 mot den sveitsiske duoen Adrian Heidrich og Mirco Gerson. Torsdag skulle de møtt Martins Plavins og Edgars Tocs, men latvierne trakk seg fra kampen som følge av skade.