– Det er helt enorme tall. Det som disse spillerne har leverte i år, det er helt nydelig, sa Sandvikens trener Alexander Straus til NRK etter sesongens siste kamp.

For med lørdagens seier mot LSK kvinner gjentok Sandviken bragden nettopp lørdagens motstander klarte i 2016. Å vinne serien, uten å tape en kamp. Av 54 mulige poeng, tok Sandviken 52.

– Helt fantastisk, det kunne ikke blitt bedre, oppsummerte Sandvikens Tuva Hansen til NRK.

For en snau uke siden kunne de feire klubbens aller første seriegull, og i sesongens aller siste kamp, hadde årets utgave av «de uslåelige» få problemer.

Allerede etter syv minutter fant Sandviken veien til nettmaskene. På innlegg fra Marit Bratberg Lund havnet ballen hos Maria Dybwad Brochmann som elegant sendte gjestene i føringen.

Så var LSK-uhell som doblet Sandvikens ledelse. På en corner fra Bratberg Lund sendte LSK-spiller Nora Eide Lie ballen i eget nett.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene i den andre omgangen, og kampen endte med 2–0-seier til årets seriemester.

– Det var en god avslutning, det var deilig å få seg noen scoringer på tampen, sa målscorer Brochmann, som scoret fem mål i forrige kamp, til NRK.

Samtidig som Sandviken kunne juble for seiere nok en gang, var det spenning i bunnen i kampen om å unngå kvalikplassen.

For før den siste serierunden lå Lyn og Avaldsnes likt på poeng, med sistnevnte på trygg grunn med bedre målforskjell.

Lyn var med det avhengige av å ta flere poeng enn Avaldsnes for å kunne spille i Toppserien også neste sesong, slik gikk det ikke.

For etter noen intense avslutningsminutter, hvor Lyn og Avaldsnes en rekke ganger byttet på å ligge nest sist, ble det klart at sistnevnte spiller i den øverste divisjonen også neste sesong.

For med Lyns 3–2-tap og Avaldsnes 2–1-tap, endte de to lagene sesongen slik tabellen så ut før den siste serierunden.

Rosenborg som tok seieren over Lyn endte sesongen på sølvplass, mens LSK tok bronsen.

Klepp på sin side, som allerede var klare for nedrykk, tapte 1–3 for Vålerenga.