Seks poeng skiller serieleder Bodø/Glimt fra tabellsekser Viking.

I 1992, da serien bestod av 12 lag, var det fire poeng fra serieleder Rosenborg til Lillestrøm på 6. plass etter 17 runder.

– Det er sikkert mange som skal beskrive det som er svakhetstegn, men dette gjør ligaen artig og det blir mange spennende kamper for veldig mange lag, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Laget som har best utgangspunkt, er Bodø/Glimt, slår han fast.

Grafikk: www.sofascore.com

– Trekløveret Molde, Glimt og Rosenborg er de tre største favorittene, vurderer Molde-trener Erling Moe.

Det er også den trioen Lillestrøm-spiller Pål André Helland (31) trekker frem når VG ber ham vurdere den jevneste toppstriden siden han selv var to år gammel. Da som nå er LSK med i toppen.

– Glimt har jevnt over siste halvannet året vært klart best i Norge, Molde har kanskje vist det høyeste nivået gjennom runden de hadde i Europa i vinter, mens Rosenborg er den største og mest meritterte klubben som har historikken med seg, vurderer Lillestrøms Pål-André Helland.

– Så ligger vi og lurer litt bak, smiler den gamle RBK-kanten, som har fått trent godt i halvannen uke og fort kan bli å se på Åråsen lørdag kveld da bunnlaget Brann kommer på besøk.

– Hvis du må gi et seriegulltips av disse tre, da?

– Tror Glimt vinner. Men jeg tror at det er noen kompiser i Trondheim som har våknet til liv, svarer Helland.

CHARTER-KJETIL: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen vil ha charterfly til Europa. Foto: Christoffer Andersen

Spesielt i perioden 27. oktober til 28. november ser menyen spennende ut:

  • Runde 24: Molde-Bodø/Glimt

  • Runde 25: Rosenborg-Lillestrøm

  • Runde 27: Molde-Rosenborg

  • Runde 28: Rosenborg-Bodø/Glimt

– For vår del er det positivt at vi møter Glimt og RBK hjemme, sier Erling Moe, som har ligaens beste hjemmelag (poengsnitt på 2,6).

Bodø/Glimt må også «konse» på seks Conference League-kamper i høst. Etter hver kamp i Europa, skal Glimt spille borte i Eliteserien.

– Ståle (Solbakken) sa at han var jævlig sliten etter landslagsperioden, men den perioden skal vi ha i månedsvis – og vi har hatt den i månedsvis, sier Kjetil Knutsen.

– Vi har en helt annen høst enn de vi konkurrerer med her hjemme, men jeg ser på det som noe positivt. Det er det vi har ønsket, legger han til.

Klubben jobber med å få charterfly til Europa-kampene – og direkte videre til neste eliteseriedestinasjon.

– Evnene til å gjøre jobben inn til hver enkelt kamp, blir for oss helt avgjørende, mener Knutsen.

Tabelltreer Lillestrøm er det laget som har tatt flest poeng på bortebane (selv om Bodø/Glimt har litt bedre poengsnitt).

– Vi har alle disse lagene på bortebane: RBK, Glimt, Molde og Viking. Det er kun Kristiansund vi har hjemme, sier trener Geir Bakke om den kommende LSK-høsten.

Han sier det har vært opplest og vedtatt at han ikke liker å snakke om medaljer og tabellplassering.

– Vi er et nyopprykka lag som har fått til mye på kort tid. Det setter vi stor pris på. Vi skal ikke være defensive, og jeg synes ikke vi er det. Men jeg tenker ikke så mye på 12. desember nå.

Siden LSK tok tre fjerdeplasser på rad, fra 2005 til 2007, har klubben bare én topp fem-plassering å vise til - i 2014. Målet er å klare det igjen i år.

– Vi skal bli bedre på veldig mange deler av fotballen igjen. Ikke bare tabellplassering, men spillerutvikling, baner, anlegg og administrasjon, sier han.

Kristiansund har klart å etablere seg på øvre halvdel etter opprykket i 2016.

– Nå er det viktig å være offensiv. Å se bak seg blir defensivt. Nå handler det om å angripe, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Etter opprykket i 2016 har KBK blitt nummer syv, fem, seks og fem.

– Vi fikk smakt på det da vi var med i Europa-diskusjonen helt til slutt i fjor, og det er det vi drømmer om, sier Michelsen.

KBK er råsterke hjemme (7–1–1), men plukker knapt med poeng borte (2–1–5).

– I fjor var vi gode borte, og vi er nødt til å gjøre noe med det hvis vi skal være med helt i toppen.

NØKKELMANN: Vikings Veton Berisha (t.v), her i munnhuggeri med Odds keeper Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen

Viking brukte august til å melde seg på medaljekampen. Kristiansund, Molde og Rosenborg ble alle slått i Stavanger - selv med stjernespiller Veton Berisha for det meste utilgjengelig.

– Vi har mye å spille for i høst. Det blir spennende, sier trener Morten Jensen.

– Berisha er hundre prosent igjen, og det er gledelig. Det er også flere andre som har brukt pausen godt, sier Jensen, som må klare seg uten Zlatko Tripic og Samúel Fridjónsson (begge har karantene) mot Stabæk i helgen.