Midt mellom to partier i det pågående VM i Fischersjakk på Island, tok han seg tid til å håne den spanske storklubben:

– Godt at Inter-kampen ikke er jevn, så jeg kan fokusere på sjakk og Barcelona på Europa League, skriver Magnus Carlsen på Twitter.

Det skrev han på stillingen 2–0 til Inter over Viktoria Plzen. Barcelona var avhengig av at den italienske storklubben avga poeng i den kampen for at spanjolene skulle ha noe håp om avansement fra gruppen.

Inter scoret to ganger til etter tweeten til Carlsen, og slår med det følge med Bayern München fra gruppe C, og senere på kvelden fikk Barcelona enda en smell: Hjemmekampen mot Bayern München endte med et ydmykende 0–3-tap.

HALA MADRID: Real Madrid-supporter Magnus Carlsen i den spanske hovedstaden i desember 2014, like etter at han tok avspark på Santiago Bernabeu. Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Barcelona-manager Xavi erkjente at det hadde innvirkning på mannskapet at de allerede var ute før storkampen mot Bayern München.

– I dag konkurrerte vi ikke. Vi nådde ikke deres nivå. De var veldig gode, mye bedre enn oss med mer intensitet. Jeg er sikker på at elimineringen før kampen påvirket oss psykisk. Det er jeg sikker på, sier Xavi ifølge den spanske storavisen Marca.

Barcelona må ta turen til Europa League på nyåret. Med det gjentar nedturen seg fra forrige sesong, da den spanske storklubben ble slått ut av gruppespillet i Champions League for første gang på 21 år.

Gruppespillet denne sesongen startet imidlertid på strålende vis for Barcelona, da det ble 5–1-seier over Viktoria Plzen i første kamp. Det var Robert Lewandowskis første Champions League-kamp for klubben, og den polske spissen satte standaren med hat trick.

I de to påfølgende kampene gikk derimot både Lewandowski og resten av Barcelona-spillerne målløse av banen. Først ble det 0–2-tap borte mot Bayern München, før Inter vant 1–0 i Milano.

Sistnevnte sørget for at Barcelona hadde kniven på strupen før hjemmekampen mot Inter for to uker siden, men etter en kaotisk og målrik avslutning på kampen endte det 3–3 på Camp Nou.

Da skilte det tre poeng mellom Inter og Barcelona, men førstnevnte hadde sikret seg overtaket i innbyrdes oppgjør – som teller før målforskjell ved poenglikhet i Champions League-gruppespillet.

For Inter ville seier hjemme mot tsjekkiske Victoria Plzen sikre avansementet, og med to raske scoringer fra Henrikh Mkhitarjan og Edin Džeko like før pause så det mørkt ut for Barcelona.

I den andre omgangen ble Džeko tomålsscorer, før Romelu Lukaku fastsatte resultatet til 4–0 like før slutt.

En snau halvtime etter kampslutt i Milano startet gigantoppgjøret på Spanias østkyst, der Sadio Mané og Eric Maxim Choupo-Moting ga Bayern München 2–0-ledelse før pause. Seks minutter på overtid satte scoret Benjamin Pavard kveldens siste.

– Jeg forstår at folk på utsiden kan snakke om fiasko, men fra innsiden har vi en annen analyse. Det er en grusom måte å gå ut av konkurransen på, men hvis vi analyserer de andre kampene, synes jeg vi fortjener mer, sier Xavi.