– Det var en jævla jobb å hugge ut det svære hodet, ler Halvdan Sivertsen.

Om det skulle være noen tvil: Kjetil Knutsens hode kommer ikke faktisk til å kopiere de fire amerikanske presidentene i Sør-Dakota.

Det er design- og kommunikasjonsbyrået BYRAA Bodø som, på oppdrag fra omdømmeprosjektet Bodø i vinden, har tatt seg noen friheter i fremstillingen av «gullbyen».

Bodø-legenden Halvdan Sivertsen er imidlertid ikke i tvil om at det historiske Glimt-laget fortjener all hyllest de kan få.

– Det er utrolig moro. Man må finne forskjellige måter å finne en lokal hyllest til dette fantastiske laget. Den uthuggingen i stein var en stor jobb, men det var verdt det, spøker Sivertsen.

EKTE VARE: George Washington (USAS første president , Thomas Jefferson (nr 3), Theodore Roosevelt (nr 26) og Abraham Lincoln (nr 18) er, i motsetning til Kjetil Knutsen, faktisk hugget inn i Mount Rushmore i Keystone i Sør-Dakota. Foto: Thomas Nilsson / VG

I 30 kamper på rad har de scoret to mål eller mer. Bodø/Glimt er på vei mot en rekordfest og det første ligagullet i historien.

– Det er et team rundt hele laget og man blir så glad i magen. Det er veldig, veldig flott. Det vanvittige overskuddet de hadde i vår var et eventyr. Vi har jo aldri sett maken, sier Sivertsen om Bodø/Glimt.

– Det er faglighet på alle nivåer både mentalt og fysisk. Det er veldig lite tilfeldigheter ute og går. Man søker produktutvikling, menneskelig utvikling og snakker lite om poeng og medaljer, men vil videre hele veien. Det har jeg veldig stor tro på, fortsetter han.

Dersom nordlendingene vinner hjemme mot Aalesund på søndag, samtidig som Rosenborg og Molde avgir poeng, vil Glimt være seriemestere til helgen.

FAN: Halvdan Sivertsen før cupfinalen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Ullevaal i 2003. Trønderne vant kampen 3–1. Foto: Trond Solberg

Den trofaste supporteren, som har skrevet Glimt-sangen «Førr Evig», har kun fått med seg to kamper live i år på grunn av coronarestriksjoner.

– Nå er det jo 600 som får komme, så da er det større sjanse enn sist. Det er dessverre dårlig kultur for korrupsjon her i Bodø, det er litt skuffende, spøker Sivertsen.

– Er det en egen gullåt i vente?

– «Førr Evig» er jo en gullåt, bare at laget var litt senere ute enn meg. Det må i så fall være noen yngre krefter enn meg. Nå har vi jo to fine sanger allerede, med «Toget fra Bodø» også. Men man skal aldri si aldri, sier han.

– Hvordan skal du feire?

– Da kommer jeg vel til å legge i utstrakt sideleie og være besvimt. Den ordentlige gullfeiringen kommer kanskje helgen etter eller noe sånt, men det kan jo hende vi vet det på overtid også. Det hadde vært gøy å vinne på hjemmebane, sier Sivertsen.