Lørdag venter Darja Dimitrieva og CSKA Moskva i semifinalen i Budapest. Søndag spilles den store finalen. Heidi Løke vet alt om å vinne Champions League.

Det har 38-åringen klart fire ganger, men Løke har også vært på det tapende finalelaget ved to anledninger.

– Vi har en drøm om å vinne. Det er det største du kan vinne med klubblaget ditt og en fantastisk følelse, men vi er ikke der ennå, sier Løke. Hennes fokus er selvfølgelig på lørdagens møte med CSKA Moskva.

– Det er kjedelig å si det, men jeg har ikke tenkt på noen finale enda. Jeg tror vi har gode muligheter til å slå Moskva. Hvis alle er virkelig påskrudd når kampen starter og vi er 100 prosent alle sammen, så har vi en god mulighet. Det blir tøft, sier veteranen om laget som slo Krim Mercator og Bucuresti veien til semifinalen.

Det internasjonale håndballforbundet åpner for 5000 tilskuere i Papp Lászlo Budapest Sportaréna når en vinner skal kåres til helgen.

– Jeg husker ikke sist vi spilte for så mange tilskuere. Det er så lenge siden. Det var noen tusen på tribunene da vi møtte Rostov i Champions League, men ikke så mange.

– Hva blir utfordringen da når det plutselig er 5000 tilskuere på tribunene igjen?

– Vi har ikke glemt hvordan det er å spille foran mange tilskuere og klarer å kommunisere uten å prate så mye – selv om det er mye støy rundt oss. Selv tenker jeg ikke over det fordi du er så fokusert på det du skal gjøre på banen, sier Heidi Løke.

Gamle kjente

Med seg til Budapest har 38-åringen et par andre som vet hva det vil si å vinne Champions League. Katrine Lunde står med fire Champions League-titler i likhet med Nora Mørk. Trioen tar gjerne en femte ...

– Vi har selvfølgelig en drøm om å være der og gå helt til topps. Jeg kan ikke si noe annet.

Hvis Vipers gjør jobben kan det fort være Györ som blir motstanderen i søndagens finale. I det ungarske stjernemannskapet som møter Brest Bretagne Handball i sin semifinale, spiller fire nordmenn: Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale og Silje Solberg.

Heidi Løke spilte seks år i klubben og forlot i 2017. Hun vant tre mesterligatitler med Györ, klubben hun har spilt lengst for. Katrine Lunde var fem år i klubben, og også Linn Sulland og Nora Mørk har en fortid i den ungarske storklubben.

– Det blir jo spesielt om det skulle skje, sier Heidi Løke om en mulig finale.

– Det kommer nok en del Györ-fans til Budapest. Vi hadde et veldig godt forhold til dem. Vi får håpe de heier på oss i den første kampen.

PS! Forrige gang et norsk lag spilte finale i Champions League var Larvik i 2014/2015.