– Hvis vi ser realistisk på det, så tror jeg at, selv med seks eller syv seirer, blir det veldig vanskelig å klare 4. plassen. Derfor bør ikke det være tema for oss nå, men heller å prestere og så får vi se hva som kommer ut av det. Og så må vi forsøke å komme videre i cupen og Champions League, sier Dortmund-veteran Mats Hummels til Sky.

Dortmund fikk håpløs start da Nico Schulz headet ballen i eget mål, under press av Andre Silva, etter bare 11 minutter.

Vertene utlignet rett før pause ved Hummels. Veteranen var smart og sterk, og fikk satt ballen i mål fra kloss hold etter corner.

Fire minutter før slutt avgjorde Frankfurts spydspiss Silva kampen etter en strålende kontring.

Det gjør at Frankfurt står med 50 poeng på fjerdeplass, som gir Champions League-spill. Dortmund er nå hele syv poeng bak på femteplass, med syv kamper igjen.

– Å ikke komme til Champions League, ville naturligvis være en sportslig og økonomisk katastrofe, men nå er vi nær det, sier Hummels.

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet dagene før kamp etter at hans far Alfie og agent Mino Raiola var på besøk hos både Real Madrid og Barcelona tidligere denne uken. De fleste venter at Haaland, kanskje verdens heteste overgangsobjekt, forlater de gulkledde om Mesterliga-spill ryker.

– Vi forholder oss rolig til dette. Vi hadde en veldig god samtale nylig. Vi planlegger med Haaland, sier Sebastian Kehl, som sitter i Dortmund-ledelsen, til Sky.

Haaland var også mye involvert i smellen mot Frankfurt. Han hadde to gigasjanser alene med Frankfurt-keeper Kevin Trapp før pause. Den ene satte han utenfor med høyrefoten, mens på den andre kom han litt for tett på Trapp og klarte dermed ikke lure ballen forbi keeperen.

I andre omgang fikk Haaland en brukbar mulighet med venstrefoten fra småspiss vinkel, men heller ikke her traff 20-åringen. Superstjernen fortvilet flere ganger i kampen.

TALLENES TALE: Slik spilte Erling Braut Haaland mot Eintracht Frankfurt. Foto: Sofascore

Totalt har Haaland spilt 315 minutter siden han scoret sist på overtid mot Köln i 2–2-kampen før landslagspausen. Det er over fem timer siden. Han har heller ikke hatt målpoeng i denne perioden. På de siste syv hjemmekampene for Dortmund i ligaen, har Haaland kun scoret ett mål.

Haaland kom fra tre starter på rad uten scoring med landslaget mot Gibraltar (3–0), Tyrkia (0–3) og Montenegro (1–0). Det hadde aldri før skjedd i Haalands karriere siden han gikk til Molde som 16-åring, ifølge VGs statistikktjeneste Sofascore. Nå er den negative rekken utvidet til fire kamper for spissfenomenet fra Jæren.

Sist Haaland gikk målløs av banen tre kamper på rad før dette, var med Borussia Dortmund 29. februar til 11. mars i fjor. Da mot Freiburg (1-0), Gladbach (2–1) og PSG (0-2).

Haaland har på det meste gått ti kamper på rad uten scoring, men da har han kun startet to av disse oppgjørene, ifølge Sofascore.

PS! Klokken 18.30 spiller Alexander Sørloth og Leipzig mot Bayern München til toppkamp. Følg den på VGLive (sendes på Viasport 1).