Johann André Forfang fikk ikke love til å hoppe i finaleomgangen i lørdagens lagkonkurranse. Han røk i dresskontrollen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Johann André Forfang fikk ikke love til å hoppe i finaleomgangen i lørdagens lagkonkurranse. Han røk i dresskontrollen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Forfang ble disket - spolerte Norges lagkonkurranse

Norge kjempet om en plass på hoppallen i lagkonkurransen i Zakopane, men Johann André Forfangs diskvalifisering ødela mulighetene.

Tromsøværingen fikk ikke lov til å hoppe etter å ha blitt tatt i dresskontrollen. Dermed ble en lagkonkurranse ødelagt for Norge for andre gang på rad. Det samme skjedde i november. Den gangen var det Robert Johansson som fikk trøbbel.

– Det er krise. Spesielt i en lagkonkurranse er det ekstra kjedelig, sa NRK-ekspert og tidligere landslagshopper Anders Jacobsen på direkten.

Flere ganger tidligere i sesongen har Norge slitt med å komme gjennom dresskontrollen. I hoppuka ble både Halvor Egner Granerud og Robin Pedersen disket.

Norge kjempet om en plass på pallen, etter å ha ligget på tredjeplass etter første omgang. Men etter episoden med Forfang ble det en skuffende åttendeplass.

Det ble mer dramatikk i Polen. Tyske David Siegler deiset i bakken etter å ha svevd hele 142,5 meter, en halv meter bak den ferske bakkerekorden satt av landsmann Markus Eisenbichler.

Det holdt likevel for tyskerne. De vant med fall og endte foran Østerrike med så lite som 0,1 poeng. Tredjeplassen gikk til hjemmenasjon Polen.

(©NTB)