– Det hviler på mine skuldre nå, ettersom det bare er meg og Henrik Røa (25) fra Norge på start. Og Røa debuterer i Kitzbühel, påpeker Kjetil Jansrud (35).

– Laget har tatt store steg de siste årene og har vokst i størrelse, men det er fortsatt veldig merkbart at så mange er borte. Vi har ikke råd til å miste noen, selv om vi har blitt flere, sa den regjerende verdensmesteren i utfor på et pressetreff tirsdag ettermiddag.

På fredag starter de legendariske Hahnenkamm-rennene i Kitzbühel, og Jansrud stiller til start uten sine faste følgesvenner der, Kilde og Sejersted. De har kjørt inn flere pallplasseringer hver i år, men nå er begge ute med kneskader.

Kilde røk korsbåndet på super-G-trening sist lørdag og er ute for resten av sesongen, mens Sejersted fikk en smell i kneet under utfor-rennet i Bormio. Han slapp operasjon og er tilbake om et par uker.

Jansrud har levert noen meget solide super-G-renn denne sesongen og har en tredjeplass som beste plassering. I utfor har det derimot gått litt trått for Vinstra-gutten, med plasseringer helt nede på 20. plass.

– Det er vanskelig å være fornøyd når man ønsker å vinne hvert eneste renn. Men samtidig så ser jeg at laget har gjort det veldig bra, så det gleder jeg meg stort over, sier Jansrud.

Nå er han klar for å revansjere de skuffende resultatene i utfor og bære det norske landslaget til flere suksesser:

– Jeg kjører alltid for å vinne. Jeg har ingen unnskyldninger til å ikke henge med i toppen, så forhåpningene er å kjempe om seier i helgen.

Jansrud har vunnet to renn i Kitzbühel fra før, men som med alle andre norske alpinister så har heller ikke han vunnet den originale Kitzbühel-utforen, som blir kjørt helt fra toppen av traseen, på lørdagen i Hahnenkamm-helgen.

Hver gang en nordmann har vunnet utforen i Kitzbühel, så har det enten vært i renn hvor de har flyttet ned starten og ikke kjørt hele løypen, eller det har vært i et erstatningsrenn for et annet som har vært utsatt og blitt flyttet til Kitzbühel.

– En seier i Kitzbühel, er en seier i Kitzbühel for meg. Men jeg synes det er gøy at man må pirke ganske godt for å finne noe vi ikke har vunnet, sier Jansrud og ler.

Samtidig innrømmer han at det hadde vært gøy å få det til:

– Det er jo noe som mangler i «samlinga». Men de fleste kjører jo mange renn i Kitzbühel uten å vinne i det hele tatt, så jeg er fornøyd med mine to seiere.