– Vi vinner sammen og taper sammen. Vi er alle ansvarlige for at vi røk ut. Vi peker ikke på noen. Vi måtte håndtere skader, men vi har ingen rett til å lage unnskyldninger, sier Frankrikes kaptein, Hugo Lloris.

– Vi var gjennom alle tenkelige følelser og helt ærlig er det slik vi liker fotball. Men de to målene vi slapp inn det siste kvarteret såret oss, fortsetter Lloris.

Dette var en fotballkveld som vil gå inn i historien som en av de aller villeste.

Spanias 5–3-seier etter ekstraomganger mot Kroatia satte standarden, men Frankrike og Sveits tok det om mulig til et nytt nivå.

Bataljen i Bucuresti hadde alt. Da dommeren blåste av etter ordinær tid på stillingen 3–3, reiste alle seg på den rumenske nasjonalarenaen, enten de var franskmenn, sveitsere eller nøytrale.

Applausen runget ut over stadion etter en sensasjonelt underholdende forestilling.

– Jeg klarte ikke snakke mot slutten av kampen. Jeg var ferdig. Jeg mistet stemmen min. Men laget gjorde en fantastisk jobb, sier Sveits' landslagssjef Vladimir Petković på den digitale pressekonferansen.

– Vi hadde mer bensin i tanken enn Frankrike, sier treneren.

Det startet med at Frankrike bommet på taktikken og laguttaket; midtstopper Clément Lenglet ble knust i duellen da Haris Seferovic sendte sveitserne opp i sjokkledelse etter et kvarter.

Frankrike hang ikke sammen i forsvar. Det virket farlig hver gang Sveits utfordret backene Adrien Rabiot og Benjamin Pavard, og sistnevnte lagde et klønete straffespark ti minutter ut i første omgang.

Det var øyeblikket der EM-favoritten kunne blitt parkert én gang for alle. Men det var å undervurdere de regjerende verdensmesterne.

I løpet av fem minutter sto matchvinnerne frem på rekke og rad: Hugo Lloris reddet straffesparket til Ricardo Rodríguez, før Karim Benzema snudde kampen med sin tredje og fjerde scoring i mesterskapet.

Fra fransk fortvilelse til fransk fest. Og ingen fest uten Paul Pogba: Manchester United-stjernen understreket sin strålende EM-form med å piske ballen i krysset fra 25 meter.

Med tomålsledelse virket Frankrike å være komfortabelt på vei mot fredagens kvartfinale mot Spania i St. Petersburg.

Men som et sveitsisk ur stoppet ikke de hvitkledde så lett. Haris Seferovic stanget inn sitt andre for kvelden før Mario Gavranovic utlignet etter 90 minutter.

Innbytter Kingsley Coman fikk en kjempemulighet til å unngå ekstraomganger likevel, men avslutningen hans på overtid traff tverrliggeren.

Under ekstraomgangene presset Frankrike på, og Mbappé og Olivier Giroud fikk hver sin store mulighet til å avgjøre, men ingen av dem lyktes.

Mbappés unøyaktighet foran mål var påfallende gjennom hele kampen, og det franske vidunderbarnet taklet ikke presset da han fikk i oppgave å gå frem og ta Frankrikes femte straffe.

De fire første hadde gått i mål, Sveits hadde satt sine fem, men Mbappés avslutning ble stoppet av Jan Sommer.

Dermed kan de franske superstjernene ta sommerferie, mens Sveits setter kursen mot St. Petersburg for å møte Spania i kvartfinalen.