– Det var utrolig godt. Guttene har fortjent å vinne 3–0. Det er tungt å tape syv på rad. Denne landslagspausen hadde blitt tung uten tre poeng. For oss betyr det alt. Jeg er stolt av denne gjengen, sier en lettet Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Jobben hans var utsatt etter krisestarten. Styreleder Birger Grevstad uttalte til VG fredag at trenersituasjonen skulle diskuteres neste uke.

– Dette var utrolig deilig. Vi trengte denne. Det er ubeskrivelig delig. Det var viktig å få snudd trenden etter en rekke med tap, sier Petter Strand.

Før kampen markerte Brann sin støtte til breddeidretten, som ikke har fått utøve kontakttrening siden Norge stengte ned 12. mars.

Etter markeringen og når kampen startet, var det hjemmelaget som kom best i gang. Etter 12 minutter gikk Taylor i bakken etter å ha dratt seg fri på kanten. Dommer Svein Oddvar Moen pekte korrekt på straffemerket. Petter Strand sitt forsøk fra krittmerket ble imidlertid reddet mesterlig av Viljar Myhra i Godset-buret.

VG LIVE: Fyldig referat her!

To minutter senere skulle scoringen likevel sitte for hjemmelaget. Kasper Skaanes fant Aune Heggebø, som med et kontant hodestøt satte 1–0 til vertene etter 14 minutter. 19-åringen fra Bergen spilte fra start for første gang denne sesongen og viste seg tilliten verdig.

– Det var en genistrek, spøker Ingebrigtsen om eget grep.

– Han gir oss bra ballast i boksen og tilstedeværelse, roser treneren.

Før halvtimen var spilt var Taylor løs på kanten igjen. Finnen la knallhardt inn, og traff Godset-stopper Valsvik, som satte ballen i eget nett, og det sto dermed 2–0 til Brann, som også ble resultatet til hvilen.

Andre omgang fortonte seg langt roligere, og det var sjansefattig før Moonga Simba dro av tre Godset-forsvarere og fastsatte resultatet til 3–0 med sin første scoring for Brann, fem minutter før slutt.

– Det er utrolig kult, det er derfor jeg er her. Dette betyr veldig mye for oss, sier han til Eurosport.

Med seier i dag unngikk Brann å tangere Kongsvingers historisk svake seriestart fra 1999 der de åpnet sesongen med 7 strake tap. Brann står nå med 6 tap og 1 seier, og klatrer til en 15. plass på tabellen. Strømsgodset ligger på 12. plass etter kveldens tap.

– Vi skaper store sjanser ,og setter vi noen av de blir det en helt annen kamp. Vi er litt uheldige. Men i dag merker vi at vi har spilt mange kamper på kort tid. Jeg synes det kjennetegner hele laget i dag, vi har ikke den samme spruten i beina, forteller Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Eurosport.