– Det har vært veldig bra så langt i oppkjøringen, utenom en liten «down» i august. Det var litt mye som skjedde med bryllup og at jeg ble litt slapp to uker etter coronavaksine. Men det kan bare være bra, det, sier Weng til VG.

Hun er for tiden på samling i italienske Lavazè på 1800 meters høyde for å forberede seg til OL i Beijing, som også går i høyden.

Weng gikk glipp av samlingen med resten av laget i Livigno i forveien, ettersom hun skulle være forlover for Martine Ek Hagen. Ek Hagen vant ett verdenscupløp i sin karriere.

– Martine har jeg kjent hele livet. Å få to uker i høyden nå er veldig greit og mer enn nok for meg. Jeg hadde angret på det resten av livet om jeg ikke var i bryllupet, så det var uaktuelt å gå glipp av det, forteller Weng.

Både Weng og Ek Hagen er fra Ytre Enebakk, og er like gamle. Ek Hagen la opp i 2018, men har i ettertid fortsatt vært i rampelyset gjennom Farmen Kjendis og noen studio-opptredener i forbindelse med skirenn. Siste helgen i august giftet Martine Ek Hagen og Aleksander Ek seg på Sørlandet.

– Det var et perfekt bryllup. De har lagt lista høyt for alle andre. Det var veldig fint, sier Weng.

Hun holdt tale i bryllupet.

– Jeg var veldig nervøs for å holde tale, men jeg tror det gikk greit, sier Weng.

Landslagsledelsen hadde forståelse for at Weng ville delta i bryllupet.

– Heidi har fått gjort det hun skal og har vært solid på det vi har gjort sammen. Hun er godt i rute, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

Weng selv tror Beijing-OL i høyden skal passe henne brukbart.

– Jeg føler det har vært helt greit her i høyden nå. Det er mye snakk om høyde, men jeg gikk i Sotsji uten så mye erfaring, og det gikk bra. Jeg tror det er viktigst å være litt i høyden før det starter, men jeg tror man kan prestere uansett.

Weng har fire individuelle mesterskapsmedaljer, samt fem gull i stafett. Hun vant verdenscupen sammenlagt i 2017 og 2018.