Det er avisen Hürriyet som lanserer de tre kandidatene. 61-årige Löw, som ga seg som landslagstrener for Tyskland etter sommerens EM, pekes på som mest aktuell.

Fatih Terim (68) har i dag ansvaret for Galatasaray og har tidligere trent landslaget i tre perioder. Okan Buruk (47) var ferdig i jobben som trener for Basaksehir tidligere i år etter en rekke dårlige resultater. Han har spilt 56 landskamper for Tyrkia.

Når Norge skal møte Tyrkia i VM-kvalifisering 8. oktober, så er det ikke 69-årige Günes som leder tyrkerne på Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadion.

Kjemper med Norge

Det tyrkiske forbundet og Günes er enige om å avslutte samarbeidet, skriver fotballforbundet selv på sin nettside, samtidig som man ønsker 69-åringen lykke til.

Lykkeønskninger kan den nye landslagstreneren også trenge. For Tyrkia reiste hjem fra EM i sommer etter tre strake tap. Det stygge 1–6-tapet for Nederland i VM-kvaliken nylig førte til at kritikken mot Günes bare økte i styrke og til slutt felte ham.

Tyrkia er to poeng bak Norge i gruppe G. Bare Gibraltar (25) har sluppet inn flere baklengsmål enn Tyrkia (13). Vinneren av gruppen går direkte til VM, toeren får muligheten i et omspill.

Akkurat nå er det dén plassen Norge og Tyrkia kjemper om.