Etter to uavgjortresultater i starten av sesongen, har ting virkelig begynt å sette seg i Brann. Bergenserne troner soleklart øverst på tabellen med ti seirer og to uavgjort i løpet av de 12 første serierundene.

Dagens 2–1-seier gjør at de nå står med åtte strake seirer i serien. Det er ny klubbrekord, ifølge Branns egne hjemmesider. I 1956/47, 1967 og 2018 vant de også syv kamper på rad.

– Vi skaper mange sjanser, men får ikke uttelling. Bryne er ekle på dødball. De får en stor sjanse på slutten som gjorde at vi kunne sittet igjen med ett poeng. Vi er ikke helt fornøyde med prestasjonen, men vi er fornøyde med tre poeng, sier målscorer Kasper Skaanes til Discovery.

I løpet av seiersrekken har Brann scoret hele 26 mål, altså over tre mål i snitt. Mot Bryne skjøt de også ut av startblokkene og gikk inn i det som kunne virke som et endeløst angrep mot jærbuenes forsvar. Etter 13 minutters spill kom den første scoringen.

Brann-toppscorer Mathias Rasmussen mottok ballen av Kasper Skaanes og plasserte inn sitt syvende mål for sesongen med en kontrollert avslutning fra høyrekanten innenfor sekstenmeteren.

Bare Start-sensasjonen Jonatan Braut Brunes har scoret flere mål enn midtbanespilleren i OBOS-ligaen.

I 3–0-seieren til Start måtte Stjørdals-Blink sette en utespiller i mål. Se hvorfor i videoen under.

Brann fikk flere gigantiske sjanser til å sette 2–0 i første omgang. Det var derfor smått utrolig at Rasmussens scoring ble stående som den eneste etter de første 45 minuttene.

I annenomgang var Bryne bedre med på notene, men med et kvarter igjen satte Skaanes inn 2–0 med kontrollert avslutning.

En Brann-spiller skulle score igjen, men det i eget nett. Bryne slo en corner mot første stolpe, og der stusset Felix Horn Myhre ballen over keeper og i eget nett.

Dermed ble det spenning mot slutten, og ikke mange minuttene etter var Bryne bare en god redning av Mathias Dyngeland unna utligning og 2–2.

I stedet kunne altså Brann puste lettet ut og juble for ny klubbrekord.

– Bryne er et av de beste lagene vi har møtt i år. De spiller veldig direkte, og møtte opp med tyngde og vilje til å få noe ut av kampen. De gjorde det vanskelig for oss, sier Brann-trener Eirik Horneland til Bergens Tidende.

– Det flyter godt. Å vinne på dager som dette er en god egenskap, følger Kasper Skaanes opp.

Brann topper tabellen med 32 av 36 mulige poeng. Ranheim er nærmeste lag bak på tabellen med 24 poeng. I neste serierunde skal Brann gjeste Start i Kristiansand.

Mandag ledet Ranheim 2–0 borte mot Kongsvinger, men måtte se at seieren glapp helt på slutten: