– Det er en utladning. Veldig gøy når det står på, men det er deilig å slippe presset og stresset som har pågått i fire uker, sier strålende fornøyde Nora Mørk til VG på seiersbanketten etter at EM-gullet i Slovenia.

Grubling, tenking og hvordan man skal gjøre ting bedre har ifølge Mørk tatt mye energi de siste ukene. Likevel hentet hun fram kreftene til å bli Norges toppscorer i finalen med åtte mål.

– Det er deilig å komme ut av hotellet vi har bodd på i flere uker, og så tror jeg folk har veldig behov for å få sluppet seg litt løs og egentlig bare kose oss, sier hun på spørsmål om hva forventningene for kvelden er.

Det ble ikke sunget Tore Tang på gullbanketten. Trener Thorir Hergeirsson var mildt sagt lite imponert over hva som ble sunget i stedet:

Men hadde hun egentlig tro på EM-gull før det hele startet?

– Nei, det hadde jeg ikke, svarte hun til Viaplay.

Overfor VG utdyper stjernespilleren, som scoret åtte mål i EM-finalen mot Danmark:

– Med syv debutanter, trodde dere på gull liksom? spør Mørk tilbake på VGs spørsmål.

– Det er ikke gitt at det går, selv om vi visste at det kunne skje. Men det er en sinnssyk oppgave å ta på seg. Sykt deilig at vi får det til, legger hun til.

Mørk ble kåret til finalens beste spiller. Hun har også en uttelling på straffekast på enorme 96,6 prosent (28 mål på 29 forsøk) etter åtte kamper.

Hun er dypt imponert over hvordan mesterskapsdebutantene presterte i løpet av EM-et i Slovenia. Marie Davidsen, Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl, Kristina Sirum Novak, Anne Cecilie Høgseth, Sunniva Næs Andersen og Anniken Wollik var alle med for første gang i Ljubljana.

– Fantastisk. Vi har noen enere der. I dag var det en slitsom kamp, men det ble en fortjent seier til slutt.

Norge tok ikke ledelsen i finalen før det var spilt 53 minutter i kampen, og leverte en kruttsterk snuoperasjon mot danskene. De norske jentene lå på det meste under med fem mål mot danskene.

– Hun fikk vel troen (på EM-gull) etter hvert, smiler landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG.

Kaptein Stine Bredal Oftedal sier at hun var fullt klar over at Mørk ikke hadde troen på gullet, som ble Norges niende i EM.

– Det betyr jo ikke at du ikke går inn i mesterskapet og ikke prøver å vinne, sier Norges kaptein til VG.

– Det har vært mange utskiftninger, og det er mange faktorer som spiller inn. Vi står opp som bare det, og de nye har kommet inn på en kjempefin måte. Da er det jo desto mer imponerende at vi tar det, gliser Oftedal.