– Vi har jo nettopp slått dem, så det er jevnere enn før. Det kan saktens være et taktisk utspill. Tar man i betraktning hvor mange finaler de har stått i kontra oss, synes jeg det er litt sykt, sier Mette Tranborg – og sier det taktiske utspillet er «meget sjovt».

Norge møter Danmark til EM-finale søndag klokken 20.30, og det hele sendes på TV 3 og Viaplay.

Etter 28–20-seieren over Frankrike i EM-semifinalen fredag, sa Nora Mørk at danskene måtte se seg selv som favoritt.

– Det synes jeg er «sjovt». Det har jeg aldri hørt Nora si om vårt lag noen gang før. Det at vi noensinne skulle høre det fra nordmenn, gjør oss litt stolte, sier danskenes trener Jesper Jensen – som er Mørks trener i klubblaget Team Esbjerg.

Hva tenker du om denne situasjonen fra semifinalen?

Viaplay-ekspert Ole Erevik antydet at det kunne være et taktisk utspill.

– Alt Nora sier er taktisk. Jeg kjenner Nora riktig godt, og hun sier mange sånne ting. Det liker jeg, sier Jensen.

Danskene vant nemlig det siste gruppespillsmøtet onsdag med sifrene 31–29, den første danske seieren over Norge på 16 møter og åtte år. Likevel, danskene vil ha seg frabedt favorittstempelet når Norge jakter revansje i finalen.

– Det må hun nok overveie på nytt. Det er tross alt hun som har stått i mange finaler på 10–12 år, og det er vår første (på 18 år). Erfaring veier veldig, veldig tungt og det blir man nødt til å ta med i beregningen når man snakker om hvem som er favoritt, sier Louise Burgaard, som også bidro til den hete kubjelledebatten tidligere i EM:

Kathrine Heindahl kaller det «50/50», noe den norske landslagstreneren Thorir Hergeirsson sjokkerte ingen med å si også fredag.

– Det er Norge. De har spilt tusen finaler. Vi har spilt null. Det har betydning, sier målvaktstjernen Sandra Toft.

– Jeg synes det er helt åpent. Det blir den som har dagen, så får vi håpe det er oss, men Danmark har vist at de fortjener å være i finalen, svarer Mørk selv.

– Var det et taktisk utspill?

– Jeg synes det er på tide at de ... de er vant med å dytte det over på oss, så da kan de få ha det litt selv også.