– Forutsatt at de som nøkkelspillerne leverer, at de som har hatt mindre roller før tar en større rolle nå og at de nye skaper sin egen rolle, skal vi kunne slåss om medalje, sier Hergeirsson under presentasjonen av EM-troppen.

Målvakt Marie Davidsen, bakspillerne Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl og Kristina Sirum Novak, strekspiller Anne Cecilie Høgseth og kantspillerne Sunniva Næs Andersen og Anniken Wollik får alle mesterskapsmulighet for første gang.

Stine Skogrand er blant de som er tilbake, hun etter å ha født sitt andre barn i sommer.

Stjernefall

Camilla Herrem, Kari Brattset Dale og Sanna Solberg-Isaksen spiller ikke EM. Alle tre er gravide. Mens Veronica Kristiansen står over mesterskapet på grunn av ta hun skal gjennom en medisinsk prosess, ifølge Norges Håndballforbund.

– Alt er bra med meg, men akkurat nå ble det nødvendig å prioritere dette foran håndball-EM. Når tiden er riktig, er jeg klar for å slutte meg til laget igjen. Jeg er fortsatt toppmotivert for spill på landslaget, sier Veronica Kristiansen ifølge Håndballforbundets pressemelding. Hun spilte for Györ i Champions League senest søndag.

Den medisinske prosessen Kristiansen skal gjennomføre, er ikke helsemessig alvorlig, melder NHF. Det kan hende at bakspilleren kommer inn i mesterskapet underveis. Norge kan bytte inn to spillere fra bruttotroppen på 35 etter gruppespillet. Seks spillere kan totalt skiftes inn.

Skadeutsatt

Også nøkkelspillerne Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk har slitt med skader den siste tiden. Det er ventet at Bredal Oftedal kommer tilbake på banen denne uken.

– Nesebruddet har grodd, men hun må være forsiktig med å stikke nesen frem, sier Hergeirsson.

Det er mer usikkert når Mørk er spilleklar igjen. Hun har i mer enn en måned hadde kjenning med skade på lårets bakside.

– Nora jobber mot klokka for å bli klar, men det er på rett vei, sier landslagssjefen.

EM spilles i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. Norge åpner mot Kroatia 4. november og skal uansett spille alle sine kamper i Ljubljana. Finalen spilles i den slovenske hovedstaden 20. november. Kvinnenes europamesterskap har siden 1996 alltid blitt spilt i desember, men er denne sesongen flyttet en måned frem på grunn av kollisjon med fotball-VM i Qatar.