Guardiola er nemlig beskyldt for å overtenke, overkomplisere, laguttaket før store kamper i Champions League.

Etter første oppgjør mot Real Madrid tirsdag forrige uke, sa han at det kom til å komme endringer før returoppgjøret. Men:

– Jeg kan ikke si hva det er på grunn av Carlo (Ancelotti, Real Madrid-trener). Det er ingenting spesielt. Jeg overtenker ikke i morgen. Slapp av, folkens, spøker Guardiola på pressekonferansen før kamp.

1–1 i første oppgjør betyr at «the winner takes it all» klokken 21.00 på selveste 17. mai. Vinneren får mulighet til å møte enten Inter eller Milan når Champions League-finalen blåses i gang i Istanbul 10. juni.

Men det er ingen tvil om at Guardiola er blitt anklaget for å overtenke: I viktige kamper i Champions League har han tatt oppsiktsvekkende grep, som siden er blitt kritisert.

For eksempel stilte laget uten en defensiv midtbanespiller i Champions League-finalen mot Chelsea i 2021. Det endte med et smertefullt 0–1-tap.

– Vi er ikke dumme, vi vet hvor mye kampen i morgen betyr. [...] Grunnen til at jeg ble hentet var for å gjøre det best mulig, men vi kan ikke nekte for det: Det er denne vi ikke har vunnet. Selvfølgelig vil vi ha den, sier Guardiola.

Det har også ført til noen spektakulære exiter i Europas største klubbturnering. Manchester City står fortsatt uten det gjeveste troféet, selv om Guardiola har ledet dem til seier i alt annet.

– Klubben mangler denne ene. Jeg tror eierne og investeringene de har gjort i klubben ... vi skylder dem det, sier høyreback Kyle Walker, og viser til det Abu Dhabi-baserte oppkjøpet i 2008.

Onsdagens kamp går på TV 2 Sport 1 og kan også følges i VG Live.

Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti sier han forventer de tunge tankene før kampen i morgen, selv om han tirsdag er rolig.

– I morgen kommer jeg til å tenke på at Haaland kommer til å score, at De Bruyne skyter i mål fra utenfor sekstenmeteren, sier italieneren.

Resepten sier han er å tenke på at Karim Benzema selv scorer, eller på Vinicius Juniors driblinger. Han er dog ikke med på at hans stoppere frykter Haaland spesielt.

– Når vi vurderer et lag, vurderer vi ikke én spiller. Det handler ikke bare om Haaland, du må vurdere hele laget. Tenker vi bare på Haaland, glemmer vi alle de andre spillerne.

Real Madrid jakter sin 15. Champions League-tittel. Som midtbanestjernen Luka Modric sier:

– Med vår historie, er det en forpliktes å gjøre det bra i Champions League.