Budbekreftelsen kommer frem i en uttalelse av sjeiken selv. Han er sønnen til Qatars tidligere statsminister, Hamad bin Jassim bin Jabar Al Thani.

Jassim Bin Hamad Al Thani er styreformann i en av Qatars største banker, Qatar Islamic Bank.

«Målet er å gjøre slik at klubben kommer tilbake til gamle høyder både på og utenfor banen og vi vil – først og fremst – sørge for at fansen er hjertet til Manchester United igjen», står det i sjeikens uttalelse.

Innen 23.00 fredag må potensielle oppkjøpere av Manchester United ha sendt inn dokumentasjon på nok investeringsmidler og meldt sin interesse for å kunne bli nye eiere av den engelske storklubben.

Av de interesserte skal tre ulike investorgrupper fra Qatar være blant favorittene til å overta plassen til den omstridte Glazer-familien, som har vært eiere i klubben siden 2005.

OFFISIELL UTTALELSE: Slik ordlegger Qatar-sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani seg i bekreftelsen av budet på Manchester United. Foto: Skjermbilde

Komiker og Manchester United-supporter Henrik Fladseth boikottet fjorårets fotball-VM i Qatar, og er usikker på om han kan fortsette å holde med gigantklubben dersom investorer fra den lille ørkenstaten blir Uniteds nye eiere.

– Jeg blir veldig, veldig lei meg for den utviklingen som er i fotballen. Det er bare en ond sirkel som fører til fotballens død - slik vi kjenner den, innleder Fladseth overfor VG.

– Sportsvasking har blitt en del av hverdagen for mange, og flere vil sikkert synes at det er helt greit. Men, nei, jeg vet ikke om jeg orker å være med på det, legger han til.

FOTBALLENTUSIAST: Henrik Fladseth er ivrig Manchester United-supporter. Foto: Annika Byrde / NTB

Han vedgår samtidig at det ikke blir lett å eventuelt gi seg som supporter.

– Det er jævlig surt å gi seg når det først går så bra, da, ler han.

– Blir kanskje en dommedag

Journalist for Manchester United Supporters Club Scandinavia, Eivind Brennhovd Holth, er blant de som følger klubben tettest i Norge. Han tror ikke det finnes et universelt svar på hva United-supporterne nå vil gjøre.

– Fladseth er inne på det spørsmålet veldig mange stiller seg nå. Det er vrient å vite hvordan man skal forholde seg til det. For mange vil det være altfor brutalt å si «takk for meg» etter å ha fulgt klubben hele livet. Alternativet i den andre enden er ikke til å leve med, sier Holth til VG.

Helt siden oppkjøpet av Manchester United i 2005 fra den velkjente, og utskjelte, Glazer-familien har det hersket misnøye i Uniteds supportermiljø. Nå venter et potensielt nytt kontroversielt salg.

– Etter å ha ventet 18 år på denne dagen så viser det seg at gresset ikke nødvendigvis er grønne på den andre siden. Det som skulle være en frigjøringsdag blir kanskje en dommedag Det er vanskelig å forholde seg til hva det vil innebære å være United-supporter da, sier Holth.

Samtidig tror Holth at hvem som eier klubben for mange vil gå i glemmeboken.

– Jeg antar at noen vil takke for seg, andre vil kanskje etter hvert ikke bry seg om hvem som eier klubben. Vi må kalle en spade for en spade. Hverdagen kommer på et tidspunkt, spesielt hvis nye eiere gjør mange store investeringer. Da er det lettere for mange å glemme.

– Det beste svaret jeg kan gi er at av veldig mange jeg har møtt så er det mange som har panikk og desperasjon nå, avslutter United-journalisten.

I tillegg til diverse investorselskaper fra Qatar, er Ineos-eieren Sir Jim Ratcliffe blant de heteste kandidatene til å overta eierskapet i klubben. Ratcliffe er en av Storbritannias rikeste menn.

Også et saudiarabisk, privat selskap har kastet seg inn i kampen om overtakelsen, ifølge The Telegraph.

Fladseth er ikke i tvil om hvem han ønsker som klubbens nye eiere:

– Jeg håper selvfølgelig at det blir Ratcliffe.

Han understreker at han i likhet med store deler av United-supportere har vært misfornøyd med Glazers-familien som eiere i klubben over lang tid.

– Først ble vi kjøpt opp av Glazers, som er gjerrigknarker og har påført United masse gjeld, og nå blir vi kanskje kjøpt opp av noen som utelukkende kaster penger rundt seg og ødelegger all naturlig økonomisk vekst. Hele greia er dritt, oppsummerer 34-åringen.