Lucas Braathen ble disket i årets første renn onsdag, da det var slalåm i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Lørdag sto Braathen igjen på startstreken, denne gangen i sveitsiske Adelboden. Der startet den norske 22-åringen strålende i den første omgangen, men så forsvant han ut av løypen.

Som om ikke det var nok, så kjørte også Atle Lie McGrath ut i den første omgangen. Dermed gjentok de to kameratene bedriften fra onsdagens renn.

– Det er helt utrolig. De kjørte ut på samme dag onsdag, og ble skadet på samme dag her for to år siden. Nå vil jeg splitte dem på rommet, så får vi se hvordan det går, sier trener Michael Rottensteiner til Viaplay.

Bedre gikk det for Henrik Kristoffersen – onsdagens seierherre – som fra startnummer én satte en tid få klarte å følge.

Den eneste som har klart det så langt, er den suverene verdenscuplederen Marco Odermatt. På hjemmebane leder Odermatt med 32 hundredeler ned til Kristoffersen, mens Loic Meillard – også han fra Sveits – er ytterligere 17 hundredeler bak på tredjeplass.

– Jeg er fullt med. Tre tideler er helt på grensen, men jeg er med. Jeg tror Lucas også hadde vært der oppe hvis han kom i mål, så det var synd for Lucas, sier Kristoffersen til Viaplay.

Aleksander Aamodt Kilde leverte også en strålende omgang i Adelboden, og kjørte inn til foreløpig niendeplass fra startnummer 31. Han er 2.05 sekunder bak Odermatt.

Rasmus Windingstad ligger 2.20 sekunder bak Odermatt på 12. plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen, Alexander Steen Olsen og Fabian Wilkens Solheim kjørte alle ut.

Finaleomgangen i Adelboden starter klokken 13:30 og sendes direkte på V sport 2 og Viaplay.

Søndag er det slalåm i Adelboden.