– De er veldig fornøyde med strømmetjenesten, sier Daniel Østensen, leder i ungdomsavdelingen i Bodø Håndballklubb.

Spillere ned til 15-årsklassen i Bodø Håndballklubb og i en rekke andre klubber i dette landet kan nemlig se et opptak av seg selv på TV 2 Play etter at de har spilt kamp.

Dette er på grunn av MyGames avtale med TV 2 som gjør at det strømmes en rekke idretter ned til 15-årsklassen.

TILFREDS: Daniel Østensen i Bodø Håndballklubb forteller om kun positive erfaringer med strømmeplattformen MyGame. Foto: Privat

– Og kanskje det viktigste er jo at vi bor i den landsdelen vi bor i – og at det ikke er så mange håndballag, så har man jo en mulighet til å få sett bortekamper, sier Østensen, som sier at de lengste borteturene i nord kan være på 6–8 timer.

VG har omtalt to alvorlige glipper fra MyGame. Én der en 12-åring havnet i en slåsskamp, en annen der det ble gjort opptak av en trening på Vestlandet uten at deltagerne selv var oppmerksomme på det.

FJERNET: På Vestlandet i oktober ble et håndball- og volleyballag på trening filmet uten at de selv visste det. Opptaket har senere blitt fjernet. Foto: Skjermdump / TV 2 Play

Østensen i Bodø Håndballklubb har ikke fått noen negative tilbakemeldinger om strømmingen.

– Det som vi i hvert fall opplever veldig ofte, det er jo at det strømmes via andre sosiale medier. Og der har man jo ikke like god oversikt på hva som blir strømmet da.

– Har dere opplevd at det var noen uregelmessig strømming av deres kamper på noen YouTube-kanaler eller Facebook-kanaler før?

– Ja, det har vi.

På Norges tredje øverste nivå for herrer spiller håndballklubben Bergsøy IL. Rikard Rømoen Moe, assistenttrener for laget, forteller at laget bruker «MyGame» ganske mye.

– Vi bruker det til videoanalyser av motstandere og eget spill. Så for vår del er det jo egentlig ganske uvurderlig, sier Moe.

– Vi er vant til å bruke videoanalyser veldig mye, så vi er jo veldig avhengig av at vi har videomaterialet til laget. Det får vi via den tjenesten, og det er veldig fint.

STØTTER ORDNINGEN: Rikard Rømoen Moe er assistenttrener for herrenes seniorlag og hovedtrener for J15 i klubben Bergsøy IL. Foto: Privat

I tillegg til assistentrollen er Rømoen Moe hovedtrener for et jenter 15-lag. Der sier han at det er besteforeldre som har større glede av MyGame-kameraene enn spillerne.

Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund, er kjempefornøyd med strømmingen så langt.

– Det har tilgjengeliggjort håndballen for veldig mange flere i år enn tidligere, så det er vi kjempefornøyde med hvis vi ser på det isolert sett, sier generalsekretæren til VG.

Men han er selvkritisk:

– Det har vært litt mangelfull informasjon rundt til klubber og kretser om hvordan systemet faktisk fungerer. Så det burde vi gjort bedre, sier Langerud og legger til:

– Jeg tror vi har vært altfor dårlig på kommunikasjon. Og det ser jeg når jeg snakker med folk i idretten og utenfor idretten, sier Langerud, og henviser til det datatekniske arbeidet som blant annet går ut på «vasking av spillerlister» og reservasjon.

GENERALSEKRETÆR: Erik Langerud. Foto: Fredrik Hagen / NTB

I Bodø Håndballklubb har de fått utbetalt for god kommunikasjon:

– Det som jeg vet har blitt gjort hos oss, det er jo at det har blitt informert til alle spillere at det henger kamera i hallen, og at det vil bli streamet. Både guttene og jentene har vært positive til det, sier Daniel Østensen.