VANT: Fra venstre polske Kamil Stoch (2.-plass), Johann Forfang (vinner) og polske Piotr Zyla (3.-plass) på podiet i Willingen. VANT: Fra venstre polske Kamil Stoch (2.-plass), Johann Forfang (vinner) og polske Piotr Zyla (3.-plass) på podiet i Willingen. Foto: Arne Dedert / TT / NTB Scanpix

Landslagssjefen: – Forfang er medaljekandidat i OL

Etter årets første verdenscupseier skrus forventningene til Johann Forfang (22) opp foran OL i Pyeongchang.

Lørdag var Forfang uheldige med forholdene i 1. omgang, men hoppet seg opp fra 18. til 7.-plass i Willingen.

I søndagens konkurranse skulle Forfang vise hva som virkelig bodde i ham, i siste konkurranse før OL i sørkoreanske Pyeongchang.

I førstehoppet smalt han til med vanvittige 147,5 meter og ledet konkurransen etter 1. omgang.

Verdenscupleder Kamil Stoch hoppet 145,5 meter i 1. omgang og strakte seg til 140,5 meter i 2. omgang,

Foran 18.000 tilskuere beholdt Forfang roen, strakte seg ned til 144,5 meter og sikret sin andre verdenscupseier i karrieren. Med 271,4 poeng vant han rennet to poeng foran Stoch.

– Det var helt glimrende, veldig bra av ham. Kamil Stoch kommer og gjør et godt hopp, så gjør Forfang et enda bedre. Helt utrolig deilig, vi har ventet lenge på denne, sier landslagssjef Alexander Stöckl til iTromsø.

Les mer om rennet her:

– Funnet vinnerformelen

Nå er Stöckl klar på at han tror Forfang kan være med å kjempe om medaljer i OL.

– Det virker i hvert fall lovende. Han har bevist nå at han kan vinne renn med de beste til stede. Nå er bakken her litt større enn den i Sør-Korea, så han trives nok bedre her, men hvis han teknisk hopper på samme nivå, har han mulighet til å kjempe om pallplassering i OL, sier landslagssjefen.

Sist seier for Forfang kom 12. mars 2016 i Titisee-Neustadt.

Outsider i normal bakke

Selv om Forfang er medaljehåp i Pyeongchang, tror ikke Stöckl på medalje i liten bakke.

– Nei, han er vel ikke favoritt der. Det er mer for dem som er ekstremt spenstig. Men denne normalbakken er litt større enn det bruker å være, så det er en fordel oss (de norske hopperne).

Daniel André Tande vant lørdagens renn, mens Kamil Stoch vant Willingen 54-konkurransen sammenlagt, foran Forfang som ble nummer to.

– Konkurransen i dag var veldig bra, begge hoppene på et høyt nivå og jeg fant ut av bakken i andrehoppet i går, sa Forfang i et intervju etter konkurransen.

– I dag var det veldig gøy å hoppe og lettere fordi jeg viste hva jeg skulle gjøre. Jeg tror det norske laget er kapabel til å kjempe om medalje i alle konkurransene i OL, sier Forfang.