SERIEMESTERE: Sjarmtrollan hopper rundt i ekstase etter seriegullet er sikret. SERIEMESTERE: Sjarmtrollan hopper rundt i ekstase etter seriegullet er sikret. Foto: Robin Andersen

Tromsølaget ble historiske seriemestere i Bodø

Sjarmtrollan maltrakterte FC Hulløy i Bodø og er seriemestere i eliteserien i futsal.

Eliteserien i futsal ble arrangert for første gang i 2008/2009 og i år i den 9. utgaven ble det for første gang en nordnorsk seriemster når Sjarmtrollan med sin 6–2-seier borte mot Bodø-laget FC Hulløy, allerede er seriemestere med tre kamper igjen å spille.

– Det var en artikkel i Bodønu der de sa at aldri om et Tromsø-lag skulle få ta seriegull i Bodø, så det var jo litt artig. De nordnorske lagene satser veldig bra, Sjarmtrollan-guttene trener jo hver dag, så de er seriøse og dette er veldig fortjent. Det er første gang et lag fra Troms fotballkrets vinner øverste divisjon i futsal eller fotball, sier Jo Are Vik i Troms fotballkrets.

– Det er klart det skal være litt ekstra med Bodø-Tromsø-rivaleriet, så det gjør det bare ekstra deilig. Da er det spesielt artig at vi vinner seriegullet her nede. Nå har vi slått alle de nordnorske lagtene borte i år, så skal vi se om vi klarer å kopiere det på hjemmebane med å slå de igjen på søndag, sier Sjarmtrollan-trener Simen Johansen til iTromsø.

Målshow

Jonas Simonsen sendte tidlig «Trollan» i ledelsen, før Martin Berg Johnsen la på til 2–0 og 3–0 før Hulløy reduserte. Uros Vucenovic økte til 4–1, før Tobias Schjetne la på til 5–1 og Simonsen med sitt andre for dagen økte til 6–1, før en redusering fra FC Hulløy på tampen fastsatte sluttresultatet til 6–2.

– Det er utrolig deilig og et stort øyeblikk for oss. Mange på laget har vært med på reisen siden oppstarten i 2009, så det er kjempeartig at vi endelig har gått til topps. Nå skal vi suge litt på denne karamellen og så inviterer vi til futsalfest hjemme i Brevikahallen på søndag, sier Sjarmtrollan-trener Simen Johansen.

Søndag får laget utdelt pokalen og seriemedaljene av Bjarne Berntsen i NFF.

FORNØYDE: Simen Johansen og Ola Rismo i trenerteamet til Sjarmtrollan, gliste etter 6-2-seieren som sikret seriegull. Foto: Robin Andersen

Champions League

Johansen har vanskelig for å sette ord på hvor mye seieren betyr.

– Det er utrolig gøy å nå et slikt mål, når man har jobbet så lenge for det. Det er så mange som har lagt ned en så stor innsats for denne klubben, så jeg er egentlig ganske målløs. Vi har tatt mange steg som klubb, men har fortsatt mer å gå på, så det er godt å vite, sier Johansen.

Men seriemesterskapet betyr at «Trollan» nå må belage seg på Champions League-fotball i sommer.

– Det stemmer. Det er vel i månedsskiftet juli/august, så det blir en gøy og ny opplevelse. De 52 serievinnerne skal møtes da. Det blir en løsning der en av de fire lagene som settes opp i gruppe arrangerer, så jeg har ikke sett på eller vet om det er mulig å arrangere i Tromsø, forteller Johansen.

Vinneren av gruppa på fire går videre til hovedspillet, før det blir et endelig sluttspill etter det igjen.

– Det er en tredelt serie med utslagsrunder, så vi skal i hvert fall være med i den første utslagsrunden som vil være en ukes tid, så det blir en ny utfordring å se fram til, sier Sjarmtrollan-treneren.

Men noen festlighet i helgen blir det ikke.

– Vi tar kveldsflyet hjem til Tromsø og skal lade opp til kampen på søndage, så det blir ingenj festligheter. Vi har såpass respekt for den idretten vi holder på med, så vi skal være til stede og spille med innlevelse og tar kampen på søndag på høyeste alvor når vi inviterer til fest, sier Simen Johansen.