Kan Brede Hangeland være aktuell for en retur til Viking? Kan Brede Hangeland være aktuell for en retur til Viking? Foto: Joe Toth, Digitalsport

Døren bør stå vidåpen for Brede Hangeland

BLOGG: Plutselig var Brede Hangeland ledig på markedet. Landslagskapteinen er ferdig i Fulham. Kan han komme til Viking?

Fulham har fremstått som en ryddig og solid klubb i mange år. Etter at eieren Al Fayed solgte seg ut har mye forandret seg. Tre managere i løpet av siste året, nedrykk og oppsigelse av kapteinen via mail. At en spiller som har tjent klubben så lojalt blir behandlet på en slik måte er bare trist. Det vitner om en klubb som har mistet både hodet og anstendigheten på veien ned til The Championship

Jeg hadde gleden av å spise lunsj med Hangeland på Fulhams treningsanlegg for ett år siden. Da fortalte han blant annet om hvor mye tid han

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

brukte på skadeforebyggende trening. Timer med styrketrening, pilates og yoga. Han kunne fortelle at han ikke hadde vært skadet over tid siden han spilte for Viking. Sist sesong kom likevel ryggproblemer som holdt han ute i lang tid. Etter den lange skadeperioden har det vært tungt for landslagskapteinen vår.

Hangeland er en svært oppegående herremann, og har nok klare tanker om veien videre. Spørsmålet er om den veien går hjemover og til Viking? Det som er sikkert er at Viking vil få en motivert spiller og en ressursperson i sine rekker. Etter min mening bør det ikke være tvil: Hvis Brede bestemmer seg for en retur til Stavanger må vi gripe den sjansen.

Kan ikke si nei

Ja visst har vi et forsvar og et midtstopperpar som fungerer bra, men du sier ikke nei til landslagskapteinen. Så får Indy og Ingasson takle den konkurransesituasjonen som oppstår.

Det avhenger selvsagt av at økonomien i en slik overgang er fornuftig. Vi trenger forsterkninger på spiss-plass, ikke i forsvaret. Derfor må pengene komme fra eksterne investorer, slik Jonevret påpeker til media.

Meldingen fra Hangeland er klar. Han er ikke ferdig med fotball, og han er motivert for videre spill. Det kan godt være at karrieren fortsetter i Premier League. Londonklubber som QPR eller Crystal Palace har allerede vært nevnt. Kanskje han vurderer samme karrierevei som Lampard, og tar noen lukrative år i USA på tampen av karrieren?

En ting er likevel sikkert. Skulle han velge Stavanger og Viking, så bør døren stå vidåpen.

Hva mener du?