Gang på gang har Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn måttet se laget sitt nærmest gi bort poeng på grunn av personlige feil. Mot Odd fikk svensken se det igjen da Bjørn Inge Utvik sendte ballen rett til en motspiller, noe som ledet til 1–0 av Milan Jevtovic – som også ble kampens sluttresultatet.

Odd dediserte scoringen til Daniel Andersen, YouTube-profilen som gikk bort fredag – 18 år gammel.

«DEN VAR FOR DANIEL!», skriver klubben på Twitter etter seieren. I pausen ble han hedret med et minutts stillhet. Den avdøde 18-åringen var ihuget Odd-supporter.

Sarpsborg har på sin side nå gått på syv strake tap i serien. I den andre enden kan Odd juble for sin første seier på seks kamper og en opptur etter 0–7-tapet for Bodø/Glimt sist serierunde.

– Det er lenge siden vi tok tre poeng og lenge siden vi holdt nullen, så det var en lettelse, sier Odds Leopold Wahlstedt til Discovery.

Mens Sarpsborg blir liggende på kvalikplassen, avanserer Odd opp til en åttendeplass på en svært tett tabell.

SKILTE LAGENE: Milan Jevtovic’ scoring skilte lagene i Skien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Østfoldingenes tapsrekke er klubbens verste siden 2018, ifølge lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad. Også da tapte de syv strake kamper på høsten, før en god avslutning på sesongen reddet dem fra nedrykksstriden.

– Vi finner nye måter å tape kamper på hele tiden, og det må vi selvfølgelig se til å slutte med, sier trener Stefan Billborn etter kampen.

Før kveldens kamp var det bare tre lag (Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg) som hadde scoret flere mål enn Sarpsborg 08 denne sesongen. I samme stund var det bare tre lag (Kristiansund, Jerv og Sandefjord) som hadde sluppet inn flere baklengsmål.

Etter å ha startet kampen godt, skulle Sarpsborg 08 skape problemer for seg selv igjen. Bjørn Inge Utvik, som også hadde en stygg ballmiss tidligere i kampen, sendte en pasning rett til Mikael Norø Ingebrigtsen. Skien-laget kontret raskt, og til slutt kunne Milan Jevtovic sette inn ledelsen med et flott skudd fra skrått hold.

– Det er bare dårlig av meg ikke å se ham. Elendig, sa Utvik til Discovery+ i pausen.

Ikke lenge etter var det nære mål begge veier. Først banket Ingebrigtsen til fra kanten av sekstenmeteren, men måtte se skuddet gå i stolpen og ut. Deretter var det Gustav Engvall som fikk til en god avslutning, men Odd-keeper Leopold Wahlstedt vartet opp med en desto mer imponerende redning og hindret utligning.

Samme mann måtte i aksjon da Tobias Heintz fikk en stor sjanse etter timen spilt. Sarpsborg-kantspillerens skudd fikk en ekkel retningsforandring, men Wahlstedt viste gode reaksjoner og reddet med en hånd.

Ikke lenge etter fikk Odd en feit sjanse. Jevtovic spilte frem Ingebrigtsen, som sto svært alene 12–13 meter fra mål. Skuddet til den tidligere Tromsø-spilleren gikk imidlertid himmelhøyt over mål.

Sarpsborg gjorde flere offensive bytter utover i annenomgang, men slet med å komme til de store sjansene. Dermed var østfoldingenes syvende strake tap et faktum.