«Mjøndalen-dødaren» Ibrahima Wadji var alene gjennom og Makani ruset ut. Wadji gikk i bakken, dommer Kai Erik Steen gikk i lomma og Mjøndalen måtte avslutte med ti mann.

– Han prøver å drible meg og jeg rørte ham ikke. Han kastet seg, og du kan spørre han om han er en ærlig person. Dommeren gjorde en feil, sier Makani til Eurosport, før han gjentar «no contact, no contact».

Makani var mildt sagt ublid på avgjørelsen og bedyret sin uskyld med det internasjonale tegnet for filming, før han slengte om seg med armbevegelser og verbale meldinger på vei ut av banen.

– Jeg synes det ser veldig billig ut. Sosha er ikke nær ham, det sier han og det viser bildene. Wadji må hoppe unna, men han blir ikke felt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

Dommer Steen mener kortet er korrekt idømt fordi keepers uaktsomhet fører til at Haugesund-spilleren kommer i ubalanse.

– Det må ikke være kontakt for å dømme frispark, sier Steen.

PK-«revansje»

Innbyttermålvakt Jorge Rieira kunne lite gjøre da Fredrik Pallesen Knudsen, som i 2015 ble sendt ned til Obos-ligaen av bruntrøyene som Brann-spiller, kriget seg mellom tre spillere og utlignet helt på tampen etter et hjørnespark.

Mjøndalen kunne vært poenget bak Strømsgodset, men har nå tre poeng opp - og rivalene fra «storbyen» har én kamp til gode. Nå må de spille skjebnekampen mot Start uten sin viktige sisteskanse - og målscorer Sondre Liseth, som fikk et tvilsomt gult kort for filming.

– Hjelpe og trøste. Fotballen er nådeløs, og fotballen er brutal. Kortet til Liseth er riv ruskende galt, og det er så hårreisende dømt. Det går mot oss hver gang, de sier at det skal jevne seg ut, men når gjør det det, sier kaptein Christian Gauseth til Eurosport.

Hansen sier Liseth opplevde kortet som «ekstremt urettferdig», og det i alle fall «ikke handler om gult kort for filming», men insisterer på at de ikke skal ta offerrollen.

Liseth-scoring

Mjøndalen tok ledelsen etter halvspilt andreomgang.

Stian Semb Aasmundsen banket til på frispark fra distanse. Ballen gikk i tverrligger, ned - og rett på panna til takknemlige Sondre Liseth, som følsomt stusset ballen over mållinja.

VIKTIG SCORING: Christian Gauseth, Martin Rønning Ovenstad og Sondre Liseth jubler for sistnevntes mål i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness

Tidlig i kampen fikk Vegard Hansen og resten av Mjøndalen beskjed om at Start hadde gått opp i ledelsen mot Bodø/Glimt, et resultat som langt på vei ville sikret at Mjøndalen kun hadde Strømsgodset å nå igjen om de ikke vant.

Men da Bodø/Glimt utlignet og Mjøndalen tok ledelsen, så alt brått så mye lysere ut for den tradisjonsrike klubben fra Nedre Eiker - før det snudde så brutalt mot slutten.

Terningkast én

Fram til Liseths scoring i det 67. var det et realt terningkast én-oppgjør i Rogaland. Kristoffer Velde og Alexander Ammitzbøll vekslet på å teste Mjøndalen-målvakt Sosha Makani fra distanse, begge uten hell.

På gjestenes side var det Shuaibu Ibrahim som kom til sjansene, men de gikk enten langt over eller i nettveggen.

Søndag skal FK Haugesund møte den andre Buskerud-klubben som kjemper om nedrykk, som fikk sin midtukekamp mot Odd utsatt på grunn av en positiv coronatest hos telemarkingene.

Da kan Strømsgodset langt på vei sende bruntrøyene ned en divisjon.