Jhonatan Narváez syklet de siste milene alene i front og kunne juble for sin største seier som sykkelproff da han vant torsdagens etappe i Giro d'Italia.

Ineos-rytteren fra Ecuador hadde sammen med ukrainske Mark Padun lagt resten av et tidlig 13-mannsbrudd langt bak seg på en etappe som ble avviklet i ufyselig vær med regn, vind og kulde.

Alt lå an til en spurtduell mellom de to, men 24 kilometer før mål i Cesenatico punkterte Padun i en utforkjøring.

Etter å ha byttet sykkel gjorde ukraineren et tappert forsøk på å ta igjen Narváez og tok kraftig innpå ham, men så møtte han veggen og måtte nøye seg med å sikre andreplassen. En mil før mål var han 10 sekunder bak, men i mål skilte over ett minutt.

– I dag våknet jeg full av kampvilje. Jeg ville spille hovedrollen på denne etappen, sa Narváez etter å ha sikret Ineos-lagets tredje etappeseier i rittet.

– Det var ikke noe problem for meg å sykle i regnet. Jeg foretrekker det faktisk framfor varmt vær.

Hedret avdød sjef

Han tilegnet sin første Grand Tour-etappeseier til Ineos' tidligere sportssjef Nico Portal, som i mars døde av hjertesvikt, bare 40 år gammel.

– Jeg lærte veldig mye av ham, sa 23-åringen

Simon Clarke ble tredjemann i mål, men australieren var slått med 6.50 minutter.

João Almeida i den rosa ledertrøya kom i mål på 9.-plass, over åtte minutter etter vinneren. Alle hans skarpeste rivaler i sammendraget var med i den samme klynga, men Hermann Pernsteiner ble hektet av og mistet 10.-plassen.

Dermed kom danske Jakob Fuglsang seg tilbake i topp ti etter å ha blitt rammet av en kostbar punktering tirsdag.

Takknemlig

Etappen inneholdt fem kategoriserte stigninger, men det var ingen alvorlige angrep fra tetgruppa i sammendraget. EF Pro-rytter Almeida leder fortsatt 34 sekunder foran Wilco Kelderman (Sunweb) og 43 foran Pello Bilbao (Bahrain-McLaren).

– Det var en veldig tøff etappe, og jeg er glad for at jeg greide å forsvare ledertrøya. Igjen gjorde mine lagkamerater en kjempejobb. Jeg er veldig takknemlig, sa Almeida.

Carl Fredrik Hagen, som er eneste gjenværende norske deltaker, kom inn på 76.-plass en drøy halvtime etter Narváez. 143 av de 144 rytterne som startet etappen kom i mål innen tidsfristen.

(©NTB)