Casper Ruud står med 13 strake seire etter å ha vunnet ATP 250-turneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel, samt sine to første kamper mot Marin Cilic og Dusan Lajovic i Masters 1000-turneringen i Toronto.

Serbiske Lajovic ble beseiret i strake sett etter en overbevisende oppvisning fra Ruud. Neste motstander blir verdenstreer Stefanos Tsitsipas (22).

Kun verdensener Novak Djokovic har samlet flere rankingpoeng i 2021 enn Tsitsipas, mye takket være sistnevntes seier i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo (grus), semifinalen i Australian Open og finaletapet i French Open.

Ruud slo grekeren på grus i Madrid i starten av mai. Seieren ble kalt «karrierens største seier» av pappa og tidligere tennisproff Christian Ruud. Tsitsipas regnes for å være hakket hvassere enn Ruud på hardcourt, som er underlaget i Toronto.

IMPONERER PÅ HARDCOURT: Casper Ruud vant sin andre kamp i Toronto og er med blant de åtte siste. Her fra Australian Open tidligere i sesongen. Foto: JAIMI JOY / X07209

Kvartfinaleplassen sikrer Ruud minst 180 poeng – som gjør at nordmannen nærmer seg en plass blant de ti beste i verden. Han er i øyeblikket rangert som nummer tolv, men ligger an til å klatre minst en plass etter turneringen i Toronto.

Årets åtte beste spillere avslutter sesongen i et eget sluttspill i Torino. Der ligger det potensielt 1500 poeng og opp mot 18 millioner kroner i potten til vinneren.

Ruud ligger an til å forsvare den viktige 8. plassen på listen over spillere som har sanket flest turneringspoeng i 2021 – uavhengig av utfallet i kvartfinalen.

Italienske Jannik Sinner – som nettopp vant en ATP 500-turnering – og canadierne Denis Shapovalov og Félix Auger-Aliassime regnes blant de fremste utfordrerne.

Alle røk ut i den 2. runden av turneringen i Toronto.

Her er stillingen slik det står seg nå:

Grand Slam-turneringene Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open gir 2000 poeng for seier, mens de tre nivåene på ATP-touren gir henholdsvis 1000, 500 eller 250 poeng.

Samtlige av Ruuds fire turneringsseire i 2021 er kommet i ATP 250-turneringer.

Masters-turneringen i Toronto deler ut 1000 poeng til vinneren.

PS! Casper Ruuds kamper i Toronto og US Open (fra 30. august) vises på Discovery+