– Jeg stivnet totalt, sier Boasson-Hagen (TotalEnergies) til VG i Frankrike.

Til slutt var det australieren Simon Clarke (Israel-Premier Tech) som stakk av med seieren i det som ble en høydramatisk femteetappe i Tour de France.

Boasson Hagen klarte å ta igjen Taco Van Der Hoorn (Intermarché) etter at nederlenderen hadde rykket, men med noen hundre meter igjen gikk nordmannen tom for krefter. Da suste Clarke forbi.

– Det er veldig surt, men det er ikke så mye å få gjort med det. Det var mye motvind. Jeg var redd seieren skulle ryke hvis jeg ikke klinket til der. Jeg kom rundt og så at jeg fikk en liten luke, men så kom motvinden brått. Da ble det vrient å holde unna. Det var surt, sier Boasson Hagen.

MINDGAMES: Etappevinner Simon Clarke sier at han fikk Boasson-Hagen til å gjøre grovjobben med å hente inn Taco Van Der Hoorn helt på tampen. Foto: YOAN VALAT / EPA

Nordmannen var med i et brudd som holdt helt inn. I spurten sto det mellom Boasson-Hagen, Clarke, Van Der Hoorn og Neilson Powless.

Van Der Hoorn prøvde seg først på et rykk. Etappevinner Clarke forteller at han bevisst lot Boasson-Hagen tette den luken.

– Jeg ga Edvald litt rom for at han skulle ta luken. Han bet på agnet, selv om jeg måtte jakte ham hardt. Taco kom voldsomt, men det gikk – selv om jeg var full av kramper, sier Clarke i seiersintervjuet.

– Det var sikkert det som avgjorde det. Han er en ringrev. Det er surt, sier Boasson-Hagen konfrontert med den uttalelsen.

– Det er lett å være etterpåklok. Jeg vet ikke om de hadde prøvd eller klart å hente ham inn, sier han om avslutningen.

Boasson Hagen kom trillende til lagbussen en hel time etter målgang. Nordmannen var plukket ut til dopingprøve, og resten av laget – inkludert stjernen Peter Sagan – måtte vente på at rudsbygdingen fikk presset ut noen dråper til kontrollørene.

«Eddy! Eddy! Eddy!» ropte Sagan taktfast og tok tak i lagkameraten i 18.20-tiden i kveld.

– Helt perfekt levert av Edvald. Han har vært veldig sterk i det siste, og i dag viste han hvilken form han er i. Det ble tredjeplass. Det kan bli bedre, men på de siste kilometerne i dag så avhenger det litt av hvilken posisjon du ligger i, og om du har litt flaks, sier sportsdirektør Benoît Génauzeau til VG.

ANGREP: Edvald Boasson-Hagen, Magnus Cort og Taco Van Der Hoorn stakk tidlig på den femte etappen. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Han var litt skuffet over at den gule trøya røyk ...?

– Det ble 14 sekunder? Jeg krysset fingrene for en etappeseier og kanskje gul trøye, men han gjorde et godt løp i dag og jeg er bare glad på hans vegne.

– Burde han vært litt mer «cool» og ventet med å følge det angrepet som kom i finalen?

– Sykkel handler om sekunder og tideler der du må ta kjappe avgjørelser. Noen gang reagerer man perfekt. Andre ganger ikke. Jeg vil ikke si at han gjorde noe galt, sier Boasson Hagens sjef.

– Det er en del i presserommet her i Tour de France som har avskrevet han?

– Han er sterk nok. Tro meg, han er sterk nok. Han var tett på seieren i dag og Tour de France er ikke over.

SLAPP MED SKREKKEN: Sammenlagtleder Wout Van Aert var involvert i en velt, men virket ikke å være veldig preget av fallet. Også Primož Roglič gikk i bakken etter at en høyball havnet i veien. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Alexander Kristoff (Intermarché) var ansett som en av de store favorittene på dagens brosteinsetappe fra Lille Métropole til Arenberg Porte du Hainaut.

Nordmannen fikk imidlertid sine sjanser spolert etter at han punkterte på vei nedover en utforkjøring. Halvveis ned bakken mistet han kontrollen på sykkelen og stupte fremover på gresset.

Det ga han heldigvis en myk landing, men den lange ventetiden på ny sykkel gjorde at sjansene hans ble spolert.

– Det er kjedelig, men nå holdt jo bruddet helt inn. Sånn sett hadde jeg ikke kjempet om seieren uansett. Det hjelper jo litt, sier Kristoff til VG.