Ziga Jeglic skulle spilt mot Norge tirsdag, men har testet positivt for doping. Ziga Jeglic skulle spilt mot Norge tirsdag, men har testet positivt for doping. Foto: Frank Franklin II / TT / NTB Scanpix

Skulle møte Norge - avga positiv dopingprøve

Den slovenske landslagsspilleren Ziga Jeglic har testet positivt for doping før OL-møtet med Norge tirsdag.

Han testet positivt etter bruk av en astmamedisin.

29-åringen avga positiv prøve på stoffet fenoterol. Middelet er forbudt og brukes ved astma og andre problemer med bronkiene.

Ziglic spiller i KHL for Neftekhimik Nizjnekamsk og har notert seg for én assist på sine tre kamper i OL.

– Utøveren har akseptert at han har brutt dopingreglementet. Derfor er han suspendert fra å konkurrere videre i OL. Han vil forlate utøverlandsbyen i løpet av 24 timer, heter det i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Jeglic scoret det avgjørende straffeslaget mot Slovakia på lørdag. Det var i forbindelse med den kampen at den positive prøven ble avlagt.

I en uttalelse sier Jeglic at den positive prøven skyldes astmamedisin. Han sier videre at han glemte å søke om medisinsk fritak for å bruke medisinen.

Sloveneren er den tredje dopingsaken under Pyeongchang-lekene. Tidligere har den japanske kortbaneløperen Kei Saito og den russiske curlingspilleren Alexander Krusjelnitskij avgitt positive dopingprøver.