Eden Hazard ble den store helten da Chelsea vartet opp med en snuoperasjon mot Cardiff i Premier League lørdag. Belgieren scoret tre mål i 4-1-seieren.

Sol Bamba sjokkerte med å sende Cardiff i ledelsen etter 16 minutter på Stamford Bridge. Midtstopperen løp seg fri fra Jorginho og karatesparket ballen i mål.

Mot slutten av første omgang kom imidlertid Chelsea tilbake. Først limte Hazard ballen i lengste hjørne etter at Olivier Giroud la igjen ballen til playmakeren.

I det 43. minutt fullførte Hazard snuoperasjonen. Nok en gang var det Giroud som serverte.

Willian-scoring

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første. Cardiff kriget og var farligst på dødballer, mens Chelsea hadde initiativet.

Bortelagets Bobby Reid prøvde seg med et skudd etter 68 minutter etter å ha kvittet seg med David Luiz, men ballen rullet noen centimeter utenfor.

Selv om Cardiff var på en visitt på motsatt halvdel, var dette Hazards kveld. Belgieren sikret seg matchballen da han økte til 3-1 fra straffemerket etter 80 minutter. Målscorer Bamba klippet ned Willian i forkant.

Willian ble kampens siste målscorer da han skrudde ballen opp i vinkelen på utsøkt vis sju minutter før slutt.

– Kampen var veldig tøff. Vi visste spesielt etter pause at det er vanskelig å spille en god kamp siden vi alle var litt slitne, men vi fikk tre viktige poeng, oppsummerte Hazard ifølge BBC.

Seieren gjør at Chelsea og den ferske manageren Maurizio Sarri fortsatt har full pott i Premier League etter fem seriekamper. Liverpool er eneste lag som har matchet London-lagets serieinnledning.

– Etter bare fem kamper gjør vi det bra. Vi har troen, så får vi se, sa Hazard.

City kjørte over Johansens Fulham

Stefan Johansens første kamp fra start for Fulham i Premier League ble ingen minneverdig affære. Manchester City styrte alt og vant enkelt 3-0 lørdag.

Leroy Sané straffet en fryktelig feilpasning fra Johansens midtbanekollega Jean Seri etter bare to minutter, da han fikk en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål.

– En fantastisk uke for meg. Jeg ble pappa denne uken, og det ble også en bra kamp i dag som vi vant. Vi spilte en god kamp, sa Sané til PL-TV.

Deretter økte David Silva til 2-0 i det 21. minutt. Bernardo gjorde en strålende jobb med å holde ballen i spill og slo inn til Sergio Agüero. Argentinerens avslutning havnet hos Silva, som skjøt via tverrliggeren og inn. Det var Silvas 50. scoring i Premier League.

TØFF KAMP: Stefan Johansen i kamp med Sergio Agüero. Foto: Reuters/Jason Cairnduff

Raheem Sterling hadde en avslutning i tverrliggeren mellom de to scoringene. I tilegg ble han nektet nettsus av Marcus Bettinelli på overtid av første omgang. Fulham-keeperen vartet opp med en lekker enhåndsredning.

Men i starten av annen omgang fikk Sterling sin revansj. Agüero dro seg inn i feltet og banket ballen foran mål, og Sterling satte enkelt inn 3-0 fra to meter.

Agüero ble tatt av ikke lenge etter scoringen, og hans erstatter Gabriel Jesus var utrolig nær å øke ledelsen rett etter å ha kommet inn, men skuddet gikk via keeper og til corner.

Bernarndo misbrukte en enorm sjanse noen minutter senere da han bare skulle bredside inn 4-0, men blåste ballen over.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Fulham.

Utskjelte Özil åpnet målkontoen

Mesut Özil har slitt i sesonginnledningen etter å ha gitt seg på det tyske landslaget, men lørdag slo tyskeren tilbake da han scoret 2-0-målet mot Newcastle.

Etter en første omgang hvor ingen av lagene hadde et skudd på mål, åpnet Granit Xhaka målkontoen denne sesongen på vakkert vis for Arsenal. Sveitseren banket et frispark i høyre kryss bare fire minutter ut i annen omgang.

SCORET IGJEN: Mesut Özil feirer scoring med Granit Xhaka og Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: REUTERS/Scott Heppell

Newcastle var statister etter scoringen, og etter 57 minutter økte Mesut Özil ledelsen med en bredside fra 16 meter.

– Jeg er glad, men det viktigste er at vi tok tre poeng. Gratulerer til hele laget, vi spilte bra. Newcastle var gode og aggressive, sa Özil ifølge BBC.

– Jeg er veldig glad for å spille for Arsenal og spesielt for den nye manageren. Han vet hva laget vil, og laget aksepterer det. Vi har et godt forhold. Vi scorer og har det gøy, selv spillerne som ikke spiller. Vi er alle på samme lag, fortsatte tyskeren.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk sjansen til å legge på like etter fra fem meter, men sleivet avslutningen utenfor med venstrebeinet.

Newcastles kamp ble oppsummert ved at de ikke hadde et eneste skudd på mål før det var spilt 85 minutter. På overtid headet riktignok Ciaran Clark inn 1-2, men det ble bare et trøstemål.

Unai Emery fikk en røff start ved Arsenal-roret med to tap mot Manchester City og Chelsea, men har siden notert seirer mot West Ham og Cardiff, før tre nye poeng ble hentet lørdag.