Alexander Stöckl ga godkjent til Robert Johanssons innsats i Ruka lørdag kveld. Men han innrømmer at det er mye å jobbe med for de norske hopperne. Alexander Stöckl ga godkjent til Robert Johanssons innsats i Ruka lørdag kveld. Men han innrømmer at det er mye å jobbe med for de norske hopperne. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Treneren etter middels norsk hopping: – Alle har problemer med det samme

Norske hoppere hadde nok en middelmådig dag i hoppbakken.

RUKA: Hoppernes trener Alexander Stöckl slår fast at den trege starten på årets sesong skyldes at så godt som alle de norske hopperne har problemer på hoppkanten.

– Problemene er individuelle. Alle har sin egen feil, sa Stöckl etter hopprennet i Ruka lørdag kveld. På grunn av de tradisjonelle vindproblemene i denne bakken ble rennet utsatt i drøye to timer, og det ble bare hoppet en omgang.

Beste på 8. plass

Robert Johansson ble beste norske med en åttendeplass. Johann André Forfang ble nummer 13. Resten av det norske laget havnet langt nede på resultatlisten. Det var bare de to nevnte som fikk godkjent av trener Stöckl.

– Problemene som må løses handler om justeringer på hoppkanten. Det handler om posisjonering av kroppen og timingen, sier Stöckl.

Selv om Forfang hoppet til bestått i Stöckls karakterbok, så var han ikke spesielt godt fornøyd selv. Men han både tror og håper på at dette skal løse seg i løpet av kort tid.

– Det kan være i orden i neste hopp, eller det kan skje om en uke, sa Forfang som mener at han har slitt litt med overgangen fra porselen i tilløpet til is.

Johann André Forfang tror at det snart skal løsne. Det er bare snakk om små justeringer. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Snarlig løsning

Stöckl er også optimist til tross for at de tre første rennene denne sesongen ikke har vært som forventet. For Norge handler det om å kjempe om pallen i hvert renn hele sesongen.

– Hvis vi er tålmodige så kan vi ha løst problemene ganske fort. Det verste er dersom vi begynner å bli nervøse. Vi må bare være ydmyke i tilnærmingen til de problemene vi har. Hvis vi klarer det, så er løsningen ikke så langt unna, sa Norges østerrikske trener.

Robert Johansson er den som er nærmest til å ha en løsning.

– Jeg klarte å fullføre hoppet bedre nå, og det kjentes som om jeg fikk utnyttet forholdene maksimalt.

Søndag hoppes det nok en gang i storbakken i Ruka.

Dersom vinden tillater det.

PS: Ryoyu Kobayashi (Japan) vant rennet foran Kamil Stoch (Polen) og Piotr Zyla (Polen).