Johann Forfang lyktes ikke i åpningsrennet i Hoppuka. Johann Forfang lyktes ikke i åpningsrennet i Hoppuka. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Forfang gir opp drømmen allerede etter første renn. Dette er hans nye mål for hoppuken.

Både Johann Forfang og landslagstreneren avskriver muligheten for sammenlagtseier etter marerittstarten på hoppuken.

En 25. plass i hoppukens første renn hadde verken Johann André Forfang eller mange andre som følger hoppsporten sett for før dagens renn i Schattenbergbakken i Tyskland.

– Skikkelig nedtur

Tromsø-gutten har på forhånd ikke lagt skjul på at han hadde ambisjoner om å kjempe helt i toppen i sammendraget, men etter marerittstarten avskriver Forfang allerede muligheten for sammenlagtseier.

– Det toget er gått, ja. I dag var en skikkelig nedtur, veldig surt og kjipt, sier Forfang, som faktisk kun var et halvt poeng unna å ryke ut av gårsdagens kvalifisering, der Forfang ble sendt utfor med svært dårlige forhold.

– Jeg har trent litt dårlig og hadde en dårlig kvalifisering i går og det preger meg. Jeg begynner å lete og forsøker finne på noe lurt, og det er skummelt i hopp. Det blir krampaktig, det er den beste måten jeg kan beskrive det på, sier Forfang, som ikke ville skylde på at det var til dels vanskelige forhold under rennet.

– Det var tøffe forhold, og når jeg sliter blir jeg litt ekstra sårbar for det, sier 23-åringen.

Fokuserer på enkeltrenn

Med håpet om sammenlagtseier borte satser Forfang på å levere gode enkeltrenn i det som gjenstår av hoppuken.

– Nå handler det om å legge dette rennet bak seg, nullstille og forsøke oppnå gode plasseringer i rennene som kommer. Det er fortsatt mulig, og klarer jeg det kan det se litt annerledes ut i sammendraget til slutt også, avslutter Johan Andre Forfang.

Landslagstrener Alexander Stöckl er enig med Forfang i at håpet om sammenlagtseier er borte.

– Det er kjørt, ja. Nå må Johan fokusere på å gjøre gode enkeltrenn, og kanskje er det en vekt som forsvinner fra skuldrene hans etter rennet i dag. Hoppet i finaleomgangen er det dårligste han har gjort her. Kanskje var han preget av den svake kvaliken i går, men jeg vet ikke før jeg får snakket skikkelig med han, sier Stockl.