De to søstrene kunne juble for 1.- og 2.-plass i en finale som ble en norsk maktdemonstrasjon. Mathilde Myhrvold tok 3.-plassen i rennet.

– Veldig bra. Når jeg ser resultatene, med Tiril og Mathilde bak meg, bruser det i kroppen, gliste vinneren i seiersintervjuet med arrangøren.

Tiril Udnes Weng hadde vunnet kontrollert i kvart- og semifinale, og hun var favoritt foran finalen.

Der ble tyske Katharina Hennig henvist til 4.-plass, mens Krista Pärmäkoski ble nummer fem og Tereza Beranova nummer seks. I semifinalen endte sveitsiske Nadine Fähndrich, som hadde vunnet de tre siste verdenscupsprintene, på sisteplass.

Tok innpå

Astrid Øyre Slind, Heidi Weng, Silje Theodorsen, og Julie Myhre røk ut i kvartfinalen, mens det sa stopp for Astrid Øyre Slind i semifinalen.

Sammenlagtleder Frida Karlsson røk ut i kvartfinalen og gikk glipp av bonussekunder.

I prologen var Tiril Udnes Weng nest raskest, 15 hundredels sekund bak tyske Laura Gimmler. Udnes Weng var 1.28 minutter bak Karlsson i Tour-sammendraget før fredagens konkurranse.

To konkurranser igjen

Margrethe Bergane var den eneste norske som havnet utenfor topp 30 av de 44 som startet og gikk glipp av utslagsrundene.

Anne Kjersti Kalvå, som lå på 3.-plass i sammendraget, måtte torsdag forlate touren på grunn av en positiv koronatest.

Lørdag er det 15 kilometer fellesstart i klassisk stil før touren avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme. Svenske Karlsson er storfavoritt til å vinne.