JOLUMAE/TROMSØ: I dag ble Skandinavisk Cup avsluttet i estiske Jotumae og scenarioet var enkelt for Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag.

Hun var nummer tre i sammendraget og hardde en 55 poengs ledelse på Barbro Kvåle (4.-plass), så hun måtte rett og slett ikke miste den ledelsen, som da ville gi henne en 3.-plass i Skandinavisk Cup sammenlag som ville sikre henne v-cup-deltakelse resten av sesongen.

Og Theodorsen leverte fra første start på skøytesprinten. I prologen hadde hun femte beste tid. På tiden 3.34,34, var hun 5,78 bak svenske Linn Sömskar, som var raskest av alle. Barbro Kvåle hadde 12. beste tid.

Anna Svendsen, som hadde få forhåpninger om å gjøre det bra i dagens skøytesprint, hadde 21 beste tid og er også videre.

Men i kvartifinalen falt Theodorsen, og ble slått ut, mens Kvåle gikk til finalen.

Seier eller 2.-plass ville ha ført Kvåle foran Theodorsen, men hun ble nummer seks i finalen og dermed er det Theodorsen som nå kan juble for verdenscupdeltakelse  i Lahti, Drammen og Holmenkollen.

Kathrine Harsem var to poeng bak Silje Øyre Slind i sammendraget og tok sammenlagtseieren med 3.-plass i finalen, plassen foran Øyre Slind.

I herreklassen gikk Team Nord-Norge-løper Eirik Solvang videre fra prologen med 8. beste tid.

Morten Harjo Pettersen røk ut i prologen. Han hadde kun 83. beste tid.

Vi oppdaterer saken og følger avslutningen i Skandinavisk Cup!