Etter en fartsfylt førsteomgang med 1–1 til pause roet det seg betraktelig i annenomgang. Det så lenge ut som lagene skulle dele poengene i solskinnet, men Sigurd Haugen gjorde akkurat det samme som i førsteomgang: Banket ballen i mål for gjestene.

Han ble tomålsscorer og matchvinner, og står allerede med fem ligamål. Kun Vikings Veton Berisha (6) har scoret mer enn Haugen i årets eliteseriesesong.

– Det var f... deilig ass. Vi trengte en seier i dag, og i dag fikk vi jobbet for poengene. Det var tungt og varmt. Synes vi gjennomfører en god bortekamp, oppsummerer Haugen til Discovery etter kampen.

Keepertabbe

Sarpsborg åpnet kampen ekstremt friskt etter kun to minutter med fotball. Serge-Junior Ngouali burde ha sendt hjemmelaget i føringen fra seks meter etter strålende forarbeid av Tobias Heintz, men Sten Grytebust vartet samtidig opp med en god redning.

Keeperen burde også ha gjort en redning et drøyt kvarter senere da Guillermo Molins avsluttet fra skrått hold. Men Grytebust greide ikke stokke beina skikkelig, og dermed kunne Molins se ballen gå gjennom beina på keeperen og i mål. En tydelig oppgitt Aalesund-keeper måtte plukke opp ballen fra nettmaskene.

Aalesund fikk flere muligheter til å utligne like etter scoringen iført deres angrepstrio Haugen, Torbjørn Kallevåg og Simen Bolkan Nordli.

Like etter halvtimen satt utligningen for Aalesunds toppscorer. Haugen mottok ballen midt på banen og derfra ordnet han alt på egen hånd. Han avanserte helt frem til enden av 16-meteren der han limte ballen i krysset.

– Det var deilig å se den gå inn. Var nærme på en corner og, så følte det var fortjent at vi fikk en utligning, sa Haugen om scoringen til Discovery.

De store sjansene uteble i den andre omgangen. Sarpsborg presset bortelaget i perioder. Til tross for 12 hjørnespark, så ville det seg ikke. Aalesunds forsvarsrekke stod imot innleggene som kom fra Saletros & co. Sten Grytebust vartet også opp med flere gode redninger og rettet opp litt av inntrykket fra den svake involveringen på 1–0-scoringen.

På overtid dukket Haugen opp innenfor sekstenmeteren etter et godt innlegg fra innbytter Simen Rafn og satte inn den avgjørende scoringen. Da er det lov å feire som Cristiano Ronaldo.

Med tre poeng hjem til Møre og Romsdal sender det Aalesund opp på en sjetteplass med 11 poeng - plassen foran Sarpsborg med en kamp mindre spilt.