Haugesund, plaget av mye skader før årets eliteseriestart, tok imot nedrykksdømte Sandefjord søndag kveld.

Og det var bortelaget fra hvalfangerbyen og deres kraftspiss, Alexander Ruud Tveter, det skulle handle om i dag.

– Vi er fornøyd selvfølgelig. Når du scorer tre mål, så er du god uansett. Men det som dere må se på, som han også gjorde i fjor, er den jobben han gjør uten ball. Der er Alexander utrolig god. For oss så er vi mindre opptatt av hvem som scorer, men for en spiss så er det alltid godt å få dem (scoringene), sier trener Hans Erik Ødegaard til Discovery+.

Slik gjorde Ruud Tveter søndagens hat trick:

Først satte han inn sin egen retur etter et innlegg fra back Mats Haakenstad etter 13 minutters spill.

Et drøyt kvarter senere var han både dyktig og heldig. Et skudd fra Sander Risan Mørk gikk innom en Haugesund-spiller som så igjen traff Ruud Tveters utstrakte fot. Da var keeper Egil Selvik helt utspilt i Haugesund-målet.

USTOPPELIG: Alexander Ruud Tveter scorer sitt andre mål for kampen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sandefjord fortsatte å dundre på med gode angrep regissert av Franklin Nyenetue, Mohamed Ofkir og 188 centimeter høye Ruud Tveter.

Fem minutter før pause viste Nyenetue herlig fart og skapte seg nok tid til å servere Ruud Tveter. Fra fem meter på et så å si åpent mål gjorde 31-åringen ingen feil.

– Den siste goalen der er ferdigscoret, så det er bare å løpe den inn, sier hat trick-helten til Discovery+.

Hjemmelagets svake oppvisning ble møtt med pipekonsert fra de fremmøtte på tribunen.

– Det er skremmende dårlig. Vi får ikke til «en pøkk», og så slipper vi inn tre mål i tillegg, sa Haugesunds keeper Egil Selvik før 2. omgang.

Haugesund presset på og skapte langt flere sjanser enn bortelaget etter hvilen. Med et kvarter igjen av kampen fikk Haugesund betalt for presset med scoring fra Hillary Gong.

1–3 endte kampen med tre poeng til Sandefjord. Poeng som er gode å ha med seg når Bodø/Glimt gjester neste helg.

– Vi er fornøyde med å vinne, men vi er ikke så fornøyde med annenomgangen. Det er rom for forbedring som vi får ta med oss videre, sier trener Ødegaard.