Først banket han til fra 20 meter og utlignet for et LSK i trøbbel, før han sikret seieren etter en vakker kontring i andre omgang. Lehne Olsen har nå scoret 17 mål denne sesongen i Eliteserien, kun slått av Molde Ohi Omijuanfo som står med 20 nettkjenninger.

– For en kvalitet det er i det aller meste han gjør om dagen. Rett og slett klasse, lød hyllesten fra Europsport-ekspert Tor Ole Skullerud.

– Han er en enmannshær for øyeblikket, istemte kommentator Kenneth Fredheim.

Dobbelen fra LSK-spissen sikret tre poeng mot Odd, og sendte Lillestrøm opp på medaljeplass igjen, kun to poeng bak serieleder Molde med en kamp mer spilt. Tredjeplassen de innehar nå gir Europa-kvalifisering neste år.

– Han er stekheit i dag. Jeg har ikke mer å si, beskriver lagkamerat Gjermund Åsen til Eurosport.

– Dette er alltid morsomt å score mål, men det er de tre poengene som smaker best. Vi har satt oss selv i god posisjon før høsten, sier Lehne Olsen til Eurosport selv.

Selv motstanderens trener, Jan Frode Nornes, hiver seg på hyllesten.

– Han er god. Ferdig snakka. Han er en klassespiss, og vi slet med han i dag, sier Nornes til Eurosport.

LUFTENS BARON: Tom Pettersson feirer med Gjermund Åsen etter 2–1-scoringen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Den første halvtimen endte absolutt alt opp i nettet på Skagerak Arena. Hjemmelaget startet showet allerede etter to minutter. Sander Svendsen banket til fra spiss vinkel og lurte Lillestrøm-keeper Knut André Skjærstein med en avslutning i nærmeste hjørne.

– Skjærstein skal ikke slippe inn den på første stolpe. Den skal keeper ta, slo Eurosport-ekspert Skullerud fast.

Så svarte LSK og toppscorer Thomas Lehne Olsen. Spissen tok en berøring inn i banen, og fyrte av fra 20 meter. Ballen snek seg inn i hjørnet langs bakken, og med sin 16. scoring for sesongen utlignet målkongen.

Kun to minutter senere hadde Lillestrøm snudd kampen. Gjermund Åsen la en corner på bakerste stang, hvor Tom Pettersson smadret alle i luften og stanget inn 2–1.

Men Sander Svendsen og Odd slo tilbake. Joshua Kitolano vartet opp med strålende forarbeid på kanten, og inne i boksen sov Lillestrøm-forsvaret. Tre Odd-spillere stod ledige, men Svendsen fikk æren av å stange inn sitt andre for dagen. Da hadde vi knapt passert halvtimen, og fått fire scoringer på kun fire avslutninger på mål.

I andre omgang satte Lehne Olsen spikeren i kista etter en flott kontring orkestrert av Daniel Gustafsson.

– Hvis du spør hva det er som snur kampen, så er det Thomas Lehne Olsen. Han er en kjempe om dagen, sier LSK-trener Geir Bakke, som tar med seg tre poeng hjem til Åråsen.