– Det var intenst. Jeg var svett i hendene gjennom hele kampen, sier Maria Thorisdottir (28) til VG på telefon i bilen på vei til London. Hun spiller for Manchester United og tidligere søndag vant hennes lag 5–0 over Aston Villa.

– Jeg har sittet på gulvet og hoppet. Det er bare å beklage til alle naboer på Frogner. Det var høy puls, og jeg tok på meg treningstøy for anledningen, sier Sunniva Thorisdottir (25) til VG.

Underveis i VM-finalen mot Frankrike lå Norge på det meste under med seks mål, og da var landslagssjefens døtre bekymret for hvordan det skulle ende.

– Da tenkte jeg at det ble en lang biltur, men er det lag som klarer det så er det dem, sier Maria som hørte kampen på radio.

– Det gjelder å lede når kampen er slutt, men det så mørkt ut. Jeg tok en do-pause i pausen, og så var plutselig andre omgang i gang og da var det snudd, sier Sunniva, som driver eget bakeri i Oslo.

FAMILIEBILDE: Thorir Hergeirsson (til venstre), sammen med sønnen Mathias Thorissón, døtrene Sunniva og Maria Thorisdottir og kona Kirsten Gaard i julen 2016. Foto: Privat

Thorir Hergeirsson debuterte som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget med bronse i VM 2009, og tok bronse den gangen. Siden det har det blitt åtte VM-, EM- og OL-gull under islendingens ledelse.

– Jeg er veldig stolt av det han har fått til. Det er bare å gratulere så mye, og så gleder meg til å feire jul med familien hjemme i Norge, sier Maria.

– Jeg gleder meg til å skåle med en liten IPA. Det blir skikkelig deilig, sier Sunniva.

Pappa reagerer slik da VG viderebringer hilsenen:

– Det var veldig hyggelig. Veldig koselig. Jeg håper vi alle kommer oss covidfrie hjem, sier han til VG.

Det tok ikke mange minutter av den andre omgangen før Norge hadde hentet opp den franske ledelsen:

Til pause var avstanden fire mål, men før tre minutter var spilt etter hvilen var stillingen 16–16. Tre minutter senere var Norge for første gang i ledelsen på 19–18.

– Det handler om å ha is i magen. Han har vært med i mange år, og det er ikke bare han. Det er et fantastisk lag alle sammen, sier Manchester United-spiller Maria.

Norge så seg aldri tilbake, og de siste ti minuttene virket seieren aldri truet.

– Det var deilig. Da roet pulsen seg. Da ble man bare stolt, og veldig glad på deres vegne. De jobber jo så hardt, sier Sunniva.

– Hvor stolt er du etter det tredje VM-gullet i din tid som landslagssjef?

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt av laget, folkene rundt og oss. Det er stort. På skalaen fra 0 til 100 så er dette 100 i stolthet, sier Hergeirsson.

Hergeirsson har vunnet åtte av 16 mulige titler siden han overtok sjefsjobben i 2009.

– Det er ikke verst med en trener som ikke er så bra, sier landslagssjefen.

– Er du ikke bra?

– Det var til alle de som har så god peiling. Og mye bedre peiling enn oss, svarer Hergeirsson og vil ikke utdype mer.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal bare ler når hun hører hva landslagssjefen har sagt til VG.

– Mente han det? Det er ganske imponerende at han har tatt så mange gull. Da er han beskjeden.

– Hva er det beste med Hergeirsson?

-- Han er veldig gode på å skape lag. Han er veldig nøye på en god del ting som jeg tror andre trenere lar gå. Det gjelder lagbygging og det å være nøyaktig. Der er han helt ekstrem, sier Bredal Oftedal som i klubben Györ har meriterte Ambros Martin som trener.

– Han er god til å få med seg folk og god til å oss til å ta ansvar. Det tror jeg er utrolig viktig når ting blir som her, mener hun etter snuoperasjonen.