Håndballjentene uten tre gravide støttespillere – pluss Stine Bredal Oftedal og Mørk – kjørte over Nederland, som torsdag slo Danmark med åtte mål.

Målvaktene Katrine Lunde og Silje Solberg dominerte stort med en redningsprosent på henholdsvis 53 og 47. I tillegg satte Solberg to scoringer i løpet av et lite minutt fra egen målgård i Randers.

Før kampen bekreftet landslagssjef Thorir Hergeirsson at Mørk har reist hjem fra samlingen.

– Nora er tatt ut av håndballtrening og kamp. Hun har hatt litt kjenning og litt trøbbel med hamstringen i noen uker, sier Hergeirsson til TV 2.

– Man har prøvd ulike typer behandlinger og regulering av innhold i trening og kamp, men det har ikke gitt de resultatene en ønsker. Da endres strategien. I samarbeid med Esbjergs helseteam skal vi finne en bedre prosess på det, sier Hergeirsson.

Den norske profilen er derfor utilgjengelig i kampene mot Nederland og Danmark. Norge hadde likevel god kontroll mot Nederland, i en kamp der keeperveteran Katrine Lunde (42) storspilte og ble kåret til banens beste.

DOMINERTE: Katrine Lunde leverte en stor kamp i Randers. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB

Det store spørsmålet er imidlertid hva som skjer med Mørk inn mot EM.

– Det er alvorlig hvis vi ikke får med Nora Mørk inn mot EM, men samtidig høres det riktig ut som de gjør nå. De tar ingen sjanser og begynner å legge en plan for å forhåpentlig få henne helt frisk før EM, sier TV 2-ekspert Ida Alstad.

Mørk scoret tre mål da Norge slo Sveits 39–22 på torsdag.

– Det er stor sannsynlighet for at dette går veldig bra med tanke på EM, men da er det veldig viktig å gjøre endringer i det vi har gjort hittil, sier landslagssjef Hergeirsson.

– Vi fant ut at, gjennom treningene med oss og det lille hun var med mot Sveits, så har man ikke kommet videre. Det er på stedet hvil. Da tar vi initiativ sammen med de til å gjøre en endring og justering. Hun har fått reise hjem, fortsetter han.

EM arrangeres fra 4. til 20. november i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro. Norges gruppe består av Ungarn, Kroatia, Sveits. Norge slo sistnevnte 39–22 på torsdag.

Den norske EM-troppen offentliggjøres 11. oktober. Før mesterskapet skal Norge møte Nederland, Brasil og Danmark i Stavanger.

  • Se Danmark – Norge søndag kl. 16 på TV 2 Direkte.