Søndag var hun tilbake på lagoppstillingen til Esbjerg i Champions League.

– Det er progresjon, melder Thorir Hergeirsson i en sms til VG.

Landslagets ledelse sendte henne hjem etter at Mørk kun var på banen noen minutter mot Sveits 29. september. En strekk på lårets bakside hadde ikke blitt bedre i løpet av en måned med spill.

31-åringen sto over Norges kamper mot Nederland og Danmark i Golden League og var ikke i håndballtrening den neste uken.

Men sist uke var Nora Mørk tilbake på klubbtreningene og søndag deltok hun i oppvarmingen til Esbjergs match mot Metz. Men da Henny Reistad & co. slo det franske mesterne 35–28 beholdt Mørk treningsdressen på.

– Dette må tas dag for dag fremover, sier landslagssjefen.

Esbjerg møter denne uken Silkeborg-Voel KFUM onsdag. Den norske stjernespilleren kan få noen minutter på banen.

– Mulig hun er noe med i kamp onsdag, varsler Hergeirsson.

POSITIVE SIGNALER: Thorir Hergeirsson har stor tro på at Nora Mørk kan spille EM i november. Her fra fjorårets VM-finale. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Dermed tyder veldig mye på at Mørk er på plass når han samler EM-troppen om en uke. Norge spiller tre oppkjøringskamper i Stavanger før EM-åpningen mot Kroatia 4. november. Hergeirsson mener det er «for tidlig» å si om nøkkelspilleren er på plass mot Nederland, Danmark og Brasil.

– Om hun er klar for noe spill i Intersport Cup, så vil det være positivt. Nora tar seg fort inn i vårt spill. Så det er ikke noe vi stresser med. EM-spill er klart viktigst, sier Thorir Hergeirsson.

Hennes norske landslagsvenninner leverte sterkt mot Metz. Henny Reistad scoret ni, Kristine Breistøl åtte og Vilde Ingstad fire mål. Mens EM-vrakede Marit Røsberg Jacobsen med sine fem scoringer viste at det ikke er noe i veien med scoringsformen.

Stine Bredal Oftedal er tilbake på banen for Györ etter nesebruddet. Søndag var hun skarp i spillet da Storhamar ble slått 35–21 i Champions League. Silje Solberg-Østhassel – med en redningsprosent på 51 – var kampens store spiller. Storhamars EM-uttatte strekspiller, Ane Cecilie Høgseth, scoret to i Hamar.

Slik leverte resten av EM-troppen i Champions League-helgen.

Maren Aardahl var strålende med seks scoringer da Odense slo Brest 25–21 på bortebane i Frankrike.

Keeper Marie Davidsen hadde en redningsprosent på hele 55 da Bucuresti slo Banik Most 40–25. Emilie Hegh Arntzen (4 mål) og Malin Aune (2) kom begge på scoringslisten.

Katrine Lunde var også god i mål lørdag, med 16 redninger, da Vipers berget uavgjort 26–26 mot FTC i Budapest. Sunniva Næs Andersen scoret to og Ragnhild Valle Dahl ett for Vipers.